Canatu vauhdittaa kasvuaan – keräsi 18 miljoonan euron rahoituksen

Suomalainen hiilinanomateriaaliyritys Canatu on päättänyt rahoituskierroksen, jota johtivat yrityksen pitkäaikaiset sijoittajat 3M Ventures, Ascend ja eFruit International.

Uuden sijoituksen tekivät Minth Group, Nordea ja Varma.

Rahoituskierros tuotti Canatun kassaan yhteensä 18 miljoonaa euroa. Kaikkiaan yhtiö on vuodesta 2008 alkaen kerännyt 74 miljoonaa euroa.

“Uusi rahoitus mahdollistaa Canatun kasvun vauhdittamisen puolijohde- ja autoteollisuuden toimialoilla sekä automatisoidun tuotannon laajentamisen Suomessa”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Juha Kukkonen.

Hänen mukaansa yhtiö kykenee nyt rakentamaan Canatu CNT -materiaaliin pohjaavia ratkaisuja uusille toimialoille.

Lisää tuotantokapasiteettia

Rahoituksen turvin Canatu kehittää edelleen patentoimaansa hiilinanoteknologiaa. Kehitysputkessa on muun muassa terveyssektorille tarkoitettuja elektrokemiallisia biosensoreita.

Yritys investoi lisää myös hiilinanoputkien tuotantoon, erityisesti kapasiteetin kasvattamiseen, ja rekrytoi uusia työntekijöitä.

Canatun tuotteita ovat kuljettajaa avustavien Adas-järjestelmien optisten pintojen ohutkalvolämmittimet, 3d-kosketusanturit ja äärimmäisen ultraviolettilitografian (EUV) nanohiilisuodattimet.

Yhtiön liikevaihto kasvoi vuonna 2021 yli 260 prosenttia. Vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla myynnin kasvu oli reilut 80 prosenttia, ja yhtiö teki positiivista nettotulosta kaksi kvartaalia peräkkäin.

Canatulla on myyntikonttorit Yhdysvalloissa, Japanissa ja Taiwanissa.

(Kuva Canatu) Canatu on nyt Skandinavian nopeimmin kasvavia yrityksiä, kertoo toimitusjohtaja Juha Kukkonen.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia