Chemigaten reagenssitehdas ottaa reaktiolämmön talteen

Chemigate Oy:n reagenssitehtaassa on käynnissä energiaremontti.

Mietoisissa sijaitsevaan tehtaaseen valmistuu kuluvan vuoden aikana prosessilämmön talteenottojärjestelmä, joka toimii lämpöpumpuilla.

Muutoksen on laskettu pienentävän tuotantolaitoksen hiilijalanjälkeä kolmanneksen verran. Lisäksi se puolittaa tehtaan lämmityslaskun.

Remontin toteuttaa LeaseGreen-yhtiö, joka on erikoistunut parantamaan suurten kiinteistöjen ja teollisten prosessien energiatehokkuutta.

Mietoisten tehtaan käyttöpäällikkö Toni Koski kuvailee hanketta merkittäväksi myös yhtiön vastuullisuusohjelman kannalta.

”Uusi järjestelmä mahdollistaa reaktiolämmön hyödyntämisen sen sijaan, että puhaltaisimme sitä vain lauhturilta taivaalle”, Koski sanoo.

”Lämpöpumpputekniikan ansiosta me voimme tuottaa kuumaa vettä, jota pystymme käyttämään hyödyksi tislaimella niin tuotantoprosessissa kuin kiinteistöjen lämmityksessäkin.”

Palvelee paperi- ja kartonkiteollisuutta

Chemigate valmistaa ja myy tärkkelyspohjaisia side- ja liima-aineita pääosin paperi- ja kartonkiteollisuudelle.

Tärkkelyspohjaisilla aineilla vaikutetaan paperin ominaisuuksiin, kuten lujuuteen, läpinäkymättömyyteen, tasaisuuteen ja painettavuuteen. Paperin koko painosta 3–5 prosenttia on tärkkelystä.

Yhtiöllä on Suomessa kolme tuotantolaitosta, Mietoisten reagenssitehtaan lisäksi modifiointilaitokset Lapualla ja Kaipiaisissa.

(Kuva Chemigate) Energiaremontti kutistaa Chemigaten Mietoisten-tehtaan hiilijalanjälkeä noin kolmanneksen.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia