Digitaalinen työkalu seuraa uusiutuvan polttoaineen ilmastovaikutuksia

Neste ja ajoneuvovalmistaja Scania pilotoivat digitaalista työkalua, jolla seurataan uusiutuvien polttoaineiden käytöstä koituvia myönteisiä ilmastovaikutuksia.

Työkalu yhdistää Scanian Fleet Management Portal -palvelun ja Nesteen tiedot polttoaineiden kasvihuonekaasupäästöistä.

Kaksikko testaa digitaalista ratkaisuaan yhteistyössä kahden kuljetusyrityksen HAVI Logisticsin ja UFF:n kanssa.

Data kertoo, missä tietty raskas ajoneuvo on tankannut, kuinka paljon se on ajanut ja mitkä ovat ajoneuvon käyttämän Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoaineen ilmastovaikutukset verrattuna fossiiliseen polttoaineen käyttöön.

Tähän asti on ollut hankala todentaa, kuinka paljon raskaat ajoneuvot käyttävät uusiutuvia polttoaineita, sillä samat autot voivat tankata myös fossiilisia polttoaineita. Pilottihanke pyrkii ratkaisemaan ongelman.

”Aikaisemmin päästöihin liittyvä tieto kerättiin manuaalisesti eri lähteistä ja nyt se saadaan järjestelmästä digitaalisesti”, kuvailee uuden työkalun etuja Nesteen vastuullisista kumppanuuksista vastaava Heidi Peltonen.

Nesteen ja Scanian yhteisenä tavoitteena on luoda ratkaisu, joka palvelee tulevaisuudessa kaikkia raskaiden ajoneuvojen valmistajia ja kaikentyyppisiä uusiutuvia polttoaineita.

(Kuva Scania) Paljonko uusiutuvan polttoaineen valitseminen vähentää ajoneuvon ilmastopäästöjä? Sitä voidaan seurata uudella työkalulla.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia