Kierrätettävät Muoto-pakkaukset tehdään uusiutuvasta raaka-aineesta, ja niitä voi Metsä Groupin kehittämän uuden valmistusmenetelmän ansiosta muovata helposti erilaisiin muotoihin. Kuva: Metsä Spring.

Elomatic vastaamaan Metsä Groupin kuitupakkaustehtaan esisuunnittelusta

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring on valinnut konsulttitoimisto Elomaticin pääkumppanikseen uudentyyppisen kuitutuotetehtaan esisuunnitteluun.

Elomatic vastaa projektin tuotantolinjan ja valmiiden tuotteiden sisälogistiikan ja pakkaamisen suunnittelusta ja kehittämisestä.

Kokonaisuuteen kuuluvat prosessi, layout, sähkö, instrumentointi, automaatio, LVI, teräsrakenteet sekä turvallisuus- ja ympäristöasiat.

Lisäksi Elomatic huolehtii tehdasinvestoinnin aikataulutuksesta ja kustannusarviosta.

Ekologinen vaihtoehto muovipakkauksille

Raumalle nouseva tehdas valmistaa Muoto-nimisiä tuotteita, jotka tarjoavat vaihtoehdon erityisesti elintarvikkeiden muovipakkauksille.

”Olemme todellisia iloisia, että pääsimme mukaan näin merkittävään kestävän kehityksen hankkeeseen”, sanoo Elomaticin liiketoimintajohtaja Timo Pirinen.

”Metsä Groupin kuituosaaminen kuuluu maailmanluokan kärkeen, ja Elomaticin ensiluokkainen tuotantolinjaosaaminen täydentää sitä”, kommentoi Metsä Groupin esisuunnitteluhankkeen johtaja Veli-Pekka Kyllönen.

Turkulainen Elomatic on maailmanlaajuisesti toimiva suunnittelu- ja konsultointitoimisto, joka tarjoaa asiantuntijapalveluita, tuotteita ja kokonaisratkaisuja prosessi-, kone-, meri-, energia- ja lääketeollisuudelle.

Aiheesta aiemmin:

Vaihtoehto muoville – Metsä Group käynnistää Muoto-pakkausten uuden kehitysvaiheen

Täysin uusi valmistusmenetelmä – Metsä Group kaavailee kuitupakkauksia tuottavaa tehdasta Raumalle


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia