Helsinkiläisiltä ilmakehätutkijoilta voitokas räppiesitys

Helsingin yliopiston ilmakehätieteilijät Jakub Kubečka, Ivo Neefjes ja Vitus Besel ovat voittaneet kansainvälisen Dance your Ph.D. -kilpailun, jonka järjestäjänä toimii tiedelehti Science.

Tutkijat kertovat musiikkivideollaan ilmakehän molekyyliklustereiden tutkimuksesta napakan räppäämisen ja vauhdikkaiden tanssiaskelten avulla.

”Kun valmistauduin kuvauksiin, kuuntelin kappaleen ääniraitaa varmaan 30 kertaa päivässä kuukauden ajan sisäistääkseni sen kunnolla. Taisin nähdä siitä uniakin”, Kubečka kertoo yliopiston tiedotteessa.

”Koko prosessin ajan pidimme mielessä, että haluamme näyttää tiedemaailman ulkopuolisille, että tiede voi olla hauskaa, höpsöä ja jännittävää.”

Korona saneli kuvauksen ehdot

Heikentynyt koronatilanne oli lähes estää videon tekemisen.

”Mutta lopulta saimme luvan kuvata, kunhan noudattaisimme turvallisuusohjeita. Mukautimme videota niin, että samassa tilassa paikalla oli aina korkeintaan kaksi ihmistä, esiintyjä ja kuvaaja”, tutkijat kuvailevat.

Kilpailun neljä sarjaa ovat fysiikka, kemia, biologia ja yhteiskuntatieteet. Tänä vuonna kisa järjestettiin 13:nnen kerran.

Jokaisen kategorian paras palkittiin 750 dollarilla. Helsingin yliopiston trio pokkasi lisäksi 2 000 dollaria koko kilpailun voittajina.

Voittoisan Molecular Clusters -esityksen voi katsoa täällä. 

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia