Hyvä opettaja tarjoaa tuoreita näkökulmia

Vuoden Hyväksi opettajaksi on valittu yliopistonlehtori Jami Kinnunen Aalto-yliopistosta. Palkinnon myöntää Tekniikan edistämissäätiö.

Jami Kinnunen väitteli tohtoriksi ultrakylmistä atomikaasuista Jyväskylän yliopistossa vuonna 2016. Tätä nykyä hän opettaa fysiikkaa Aallon teknillisen fysiikan laitoksessa.

Kinnusen oppilaat kuvailevat häntä innostavaksi ja käytännönläheiseksi opettajaksi.

“Teen luennoilla paljon kokeita ja havainnollistuksia eli näytän miten fysiikan ilmiöt esiintyvät käytännössä. Niiden tarkoitus on osoittaa, että opiskellut asiat todella kuvaavat maailmaa”, Kinnunen sanoo.

Kinnunen hyödyntää opetuksessaan digitaalisia oppimateriaaleja, kuten YouTube-videoita. Hän myös videoi kaikki luentonsa, jotta opiskelijat voivat katsoa niitä myöhemmin.

Tekniikan edistämissäätiön hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen pitää Kinnusen lähestymistapaa opetukseen onnistuneena.

“Ei ole helppoa opettaa uudella tavalla fysiikan lainalaisuuksia, jotka ovat säilyneet samanlaisina vuosikymmeniä. Jami Kinnunen on opiskelijoilta tulleen palautteen perusteella kuitenkin onnistunut tässä erinomaisesti“, Miettinen sanoo.

Tutkijapalkinto pelillistäjälle

Tekniikan edistämissäätiö on myöntänyt myös Nuoren tutkijan palkinnon.

Sen sai maailman ensimmäinen pelillistämisen professori Juho Hamari, joka työskentelee Tampereen yliopistossa, Turun yliopistossa ja Porin yliopistokeskuksessa.

Pelillistäminen tarkoittaa pelien toiminnan ja dynamiikan tuomista tosielämän ympäristöihin, kuten opetukseen, työelämään tai palveluihin.

Tarkoituksena on muuttaa ympäristöjen toimintaa niin, että ne tarjoaisivat ihmisille samankaltaisia myönteisiä kokemuksia kuin pelit ja kehittäisivät heidän taitojaan.

Tunnustukset luovutetaan palkituille tänään järjestettävässä Tekniikan edistämissäätiön 70-vuotisjuhlassa.

(kuva Mikko Raskinen/Aalto-yliopisto) “Videot ovat luonteva media opiskelijoilleni”, hymyilee yliopistonlehtori Jami Kinnunen.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia