Joensuussa käydään Optiikan kesäkoulua

Virtuaalitodellisuuden huippuammattilaiset eri maista ovat kokoontuneet Optiikan kesäkouluun Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle.

Virtuaalitodellisuutta (virtual reality, VR) ja täydennettyä todellisuutta (augmented reality, AR) käsitellään virtuaalilasien suunnittelun, niihin käytettävien materiaalien, sovellusten ja käyttäjäkokemusten kautta.

Itä-Suomen yliopiston fotoniikan instituutilla on pitkä historia virtuaalilaseihin liittyvän teknologian ja materiaalien taustalla. Tutkimustyön lisäksi instituutti kouluttaa alan asiantuntijoita.

Pelejä ja lääketieteen sovelluksia

Vuoden 2019 kesäkoulussa luennoi iso joukko osaajia. Esimerkiksi Tapani Levola on tehnyt elämäntyönsä AR-teknologioiden parissa Nokian, Vuzixin ja Microsoftin palveluksessa.

Oulun yliopistossa työskentelevä Steven LaValle on robotiikan ja virtuaalitodellisuuslasien uranuurtaja, joka paneutuu tutkimuksessaan laitteiden ja ihmisen rajapintaan.

Apulaisprofessori Roman Bednarik on SeeTrue Technologiesin perustaja, Juuso Olkkonen puolestaan linssejä täydennetyn todellisuuden laseihin valmistavan Dispelixin perustaja.

Riku Suomela toimii tehostetun todellisuuden (mixed reality, MR) johtajana Next Games -yhtiössä, joka on kehittänyt Walking Dead -sarjaan perustuvan AR-pelin Our World.

Kesäkoulussa tutustutaan myös muun muassa lääketieteen VR/AR-sovelluksiin Kuopion Mikrokirurgiakeskuksessa sekä etäopiskelun mahdollistavaan SmartLab-konseptiin.

Joensuun kesäkoulu käynnistyi 19. elokuuta ja päättyy 30. elokuuta.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia