Käsidesi toi ammattiopistolle Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on saanut Kemianteollisuus ry:n turvallisuuspalkinnon. Tredu voitti oppilaitosten kemian sarjan.

Palkintoperustelujen mukaan prosessiteollisuuden opinnot yhdistetään pirkanmaalaislaitoksessa käytännönläheisesti ja innostavasti oikeiden tuotteiden valmistukseen.

Koronavuosi sai opinahjon käynnistämään oman käsidesin tuotannon. Käsidesin valmistavat prosessiopiskelijat ja sen laadun varmistavat laboratorio-opiskelijat. Tuotteen etiketti on mediaopiskelijoiden käsialaa.

Turvallisuuspalkinnot jaettiin 13. huhtikuuta Kemianteollisuus ry:n järjestämässä Kemiat kohtaavat -virtuaalitilaisuudessa. Tredun palkinnon vastaanotti prosessiteollisuuden lehtori Heli Lampinen.

”Prosessialalla turvallisuus on tärkeintä, ja meillä on oppilaitoksena suuri vastuu turvallisuuden asennekasvatuksessa”, Lampinen sanoo.

Valokeilaan muutoksen tekijät

Kemianteollisuus halusi tämänkertaisilla palkinnoillaan nostaa esiin erityisesti uusia muutoksen tekijöitä, vankkoja hyvien käytäntöjen jakajia ja poikkeustilanteen haltuun ottajia.

Oppilaitosten yleisessä sarjassa voiton vei itäisellä Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla toimiva ammatillinen oppilaitos Careeria.

Careeriassa on tartuttu turvallisuuskulttuurin kehittämiseen systemaattisesti ja määrätietoisesti. Laitoksen työkaluina ovat työterveys- ja työturvallisuusjohtamisen standardi ISO 45001 ja useat alan kehityshankkeet.

Yrityksille kiitosta monesta asiasta

Suurten yritysten sarjassa palkittiin Nokian Raskaat Renkaat Oy, joka on muutamassa vuodessa ottanut ison turvallisuusharppauksen ja saavuttanut nollan tapaturman tavoitteen.

Keskisuurten yritysten sarjan voitto meni jo toistamiseen Kraton Chemical Oy:lle, joka palkitsijan mukaan onnistuu jatkuvasti toteuttamaan uusia, innovatiivisia ennakoivan turvallisuustyön hankkeita.

Pienten yritysten sarjan voittaja oli Satatuote Oy, joka sai tunnustuksen kyvystään ottaa koronatilanne haltuun epidemian eri vaiheissa.

Satatuotteessa on huolehdittu henkilöstön terveysturvallisuudesta ja hyvinvoinnista esimerkillisesti, Kemianteollisuus ry kiittää.

”Taso nousee vuosi vuodelta”

Turvallisuuspalkinnot jaettiin nyt viidennen kerran. Palkintoraadin työ on muuttunut jatkuvasti hankalammaksi, sillä erittäin hyvistä ehdokkaista on vaikeaa valita paras.

”Palkitut yritykset ja oppilaitokset ovat tarttuneet vahvasti turvallisuuskulttuurin kehittämiseen, ottaneet haltuun poikkeustilanteita ja jakaneet innovatiivisia uusia käytäntöjä myös muiden hyödynnettäväksi”, kertoo raadin ajatuksista kilpailun koordinaattori Merja Vuori Kemianteollisuus ry:stä.

Kilpailun järjestävät yhdessä Kemianteollisuuden kanssa Teollisuusliitto, Ammattiliitto Pro ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN. Tänä vuonna raadissa oli ensi kertaa myös Työturvallisuuskeskus.

Videon palkintotapahtumasta voi katsoa täältä.

Päivi Ikonen

(Kuva Opa Latvala) Ammattiopisto Tredun prosessiteollisuuden opettajat ja opiskelijat ovat voitostaan ylpeitä ja onnellisia. ”Kun korona alkoi viime keväänä, tajusimme nopeasti, että mehän pystymme valmistamaan käsidesiä”, lehtori Heli Lampinen muistelee.

Aiheesta aiemmin:

Prosessiteollisuuden opiskelijat tuottavat omaa käsidesiä

Kemianteollisuus palkitsi turvallisuusosaajat

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia