Kasviperäinen lika vaatii uudenlaista puhdistusta

Kemianyhtiö Kiilto on tuonut markkinoille elintarviketeollisuudelle suunnattuja uusia puhdistusaineita, jotka on kehitetty erityisesti kasvipohjaista tuotantoa varten.

Tuotteita on testattu muun muassa Valion tuotantolaitoksessa Suonenjoella sekä Mö Foodsin kaurameijerissä Lohtajalla.

Kasvipohjainen lika on Kiillon mukaan erilaista kuin aiemmin tavanomainen, lihasta, maitotuotteista ja muista eläinperäisistä tuotteista aiheutuva lika.

Kauran, papujen, herneiden ja muiden kasviproteiinien ominaisuudet asettavat tuotannossa käytettäville puhdistusaineille erityisvaatimuksia.

Esimerkiksi kaura on hyvin tärkkelyspitoista, eivätkä perinteiset puhdistusmenetelmät ja pintojen puhdistusaineet tehoa siitä syntyvään likaan.

Tuotekehittäjän kannustimena kipeä tarve

Tuotekehittäjä Kimmo Nurmen mukaan uudenlaisia puhdistusaineita tarvittiin kipeästi, sillä kasvipohjaisten elintarvikkeiden kysyntä kasvaa nopeasti.

”Kun kasvipohjaiset valkuaiset palavat kiinni pintaan, sen puhdistaminen perusteellisesti on vaikeaa”, Nurmi sanoo tiedotteessa.

”Tuotekehitysprosessissa minut yllätti se, miten suuri merkitys välituotteiden kuumentamisella oli ja miten paljon ne vaikuttavat lopputulokseen.”

Kiillon uudet tuotteet on tarkoitettu muovisten kuljetuslaatikoiden sekä prosessiputkistojen, säiliöiden ja laitteiden pesuun. Ne sopivat myös saostumien ja pinttyneen lian poistoon.

(Kuva: Kiilto) Lihan, kananmunan ja maitotuotteet korvaavat kasvipohjaiset tuotteet kasvattavat nyt nopeasti suosiotaan.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia