KCL:n laboratoriotoiminta myyty – ostajana Innomaterials Oy

Oy Keskuslaboratorio-Centrallaboratorium Ab:n (KCL) koeajo- ja laboratorioliiketoiminnot on myyty Innomaterials Oy:lle. KCL:n kiinteistötoiminnot eivät kuuluneet kauppaan.

Innomaterials jatkaa KCL:n liiketoimintaa ja käyttää jatkossa nimeä Oy Keskuslaboratorio-Centrallaboratorium Ab ja tavaramerkkiä KCL.

KCL:n henkilöstö siirtyi kaupan yhteydessä vanhoina työntekijöinä Innomaterialsin palvelukseen.

Innomaterials Oy:n toimitusjohtajan Marko Lauraeuksen mukaan yhtiön tavoitteena on viedä KCL:n yli sata vuotta jatkunutta toimintaa suuntaan, joka palvelee asiakkaita entistä monipuolisemmin.

”Näemme toiminnassa paljon potentiaalia kehittyä palvelemaan entistä laajempaa asiakaskuntaa samalla säilyttäen ja kehittäen laadukasta laboratorio- ja koetoimintaa nykyiselle asiakaskunnalle”, Lauraeus sanoo tiedotteessa.

”Varmistaa toiminnan jatkuvuuden”

KCL:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Pitkänen kertoo, että yhtiölle etsittiin uutta omistajaa, jolla olisi kyky, taito ja tahto kehittää KCL:n liiketoimintaa vastaamaan muuttuvan markkinan tarpeita.

”Tällä kaupalla varmistetaan tärkeän koetoiminnan ja laboratoriotoiminnan jatkuvuus sekä mahdollistetaan palvelutarjonnan laajentuminen biotalouden uusille alueille”, Pitkänen toteaa.

KCL on vuonna 1916 perustettu tutkimus-, koeajo- ja laboratorioliiketoimintaa harjoittava yhtiö, jonka ennen tuoretta kauppaa omistivat Metsä Board, Metsä Fibre, Stora Enso ja UPM-Kymmene.

Reilut 30 ammattilaista työllistävä yhtiö palvelee globaaleja biomateriaalien ja kiertotalouden asiakkaita ja tarjoaa laajan valikoiman testaus-, pilotointi-, laboratorio- ja scaleup-palveluja.

Innomaterials Oy;n perustivat syksyllä 2022 suomalaiset bio- ja rahoitusalan yrittäjät yhdessä KCL:n toimivan johdon kanssa.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken yhden yön kylpyläloman kahdelle.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia