Kemia-lehdestä tuli hiilineutraali

Kemia-lehti ja sen kaksi sisarlehteä TTT ja Tunne & Mieli ovat nyt hiilineutraaleja painotuotteita. Kolmas sisarlehti Uusiouutiset saavutti hiilineutraaliuden jo viime vuonna.

Kempulssi Oy:n kaikki neljä lehteä painetaan PEFC-merkitylle paperille PunaMusta Median tuotantolaitoksessa Forssassa.

Painotalon ostama sähkö tulee kokonaan uusiutuvista lähteistä. Talon toimintaa ohjaavat ISO 9001 ja ISO 14001 -sertifikaatit.

”Olemme seuranneet Kemia-lehdessä jo pitkään ilmastonmuutoksen hidastamista kemian ja teknologian keinoin ja etenkin suomalaisten innovaatioiden avulla”, sanoo lehden päätoimittaja ja Kempulssi-yhtiön toimitusjohtaja Leena Joutsen.

”Tartuimme mielihyvin tilaisuuteen osallistua yhteisiin talkoisiin omalla ilmastoteollamme. Ympäristön hyvinvoinnin lisäksi kotimainen työ on meille arvo, josta haluamme pitää kiinni, olivatpa ajat hyvät tai haastavat.”

Tavoitteisiin etuajassa

PunaMusta asetti vuonna 2019 tavoitteekseen vähentää päästöjään 20 prosenttia vuoteen 2025 mennessä, mutta talo ylsi tavoitteeseen jo vuonna 2020.

Painotalon tuotantotiloissa on tehty energiatehokkuutta parantavia toimia, konekantaa vaihdettu ympäristöä vähemmän kuormittaviin laitteisiin ja hukkapaperin määrää vähennetty.

Loput päästöistä kompensoidaan The Gold Standard -sertifioitujen ilmastoprojektien kautta. Kompensointipalvelun tuottaa Nordic Offset Oy.

Painotuotekohtaiset päästöt on laskettu sertifioidulla ClimateCalc-menetelmällä.

Uusiouutiset on kiertotalouden johtava erikoislehti, ja TTT-lehti keskittyy työhyvinvointiin, työterveyteen ja työturvallisuuteen. Tunne & Mieli kertoo mielenterveydestä sekä kehon ja mielen hyvinvoinnin yhteydestä.


 

Tartu Kemia-lehden tilaustarjouksiin:

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 69 euroa. Hintaan kuuluu sähköinen näköislehti, jota on helppo lukea ja jakaa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 49 euroa
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 19 euroa

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia