Kemianyhtiö Cabb laajentaa Kokkolassa – 50 miljoonan euron investointi

Kasvinsuojeluaineita valmistava Cabb-konserni laajentaa Kokkolan tehtaitaan. Vuoden 2025 loppuun mennessä toteutettavien laajennusten kokonaisarvo oli yli 50 miljoonaa euroa.

Tehtailla otettiin jo syyskuussa 2022 käyttöön kahdeksan uutta kemiallista reaktoria ja uusi pakkaamo, jotka lisäsivät tuotantokapasiteettia merkittävästi.

Valmistelussa on joukko lisäinvestointeja, joista on jo saatu käyntiin uuden toimistorakennuksen rakennustyöt. Rakennukseen sijoittuvat muun muassa työsuojelu- ja ympäristötoiminnot, taloustoiminnot ja hallinto.

Uudisrakennuksesta tulee hiilineutraali, sillä se lämpiää tuotannosta talteen otettavalla hukkalämmöllä ja hyödyntää aurinkovoimaa, jonka se saa katolle asennettavista aurinkopaneeleista.

Kärkenä kestävyys

Yhtiö parantaa myös kestävyyttään etenkin kutistamalla hiilidioksidipäästöjään.

Cabbin Kokkolan tehtaat ovat vuodesta 2020 pyörineet yksinomaan tuuli- ja vesivoimalla tuotetulla sähköllä.

Suurimman osan tuotannosta tarvittavasta höyrystä tuottaa jätteenpolttolaitos, jossa poltetaan runsaat 34 000 tonnia vesiperäistä ja orgaanista jätettä vuodesta.

Laitoksen lisäpolttoaineena on aiemmin käytetty raskasta polttoöljyä, joka korvataan asteittain muilla vaihtoehdoilla, kuten eri lähteistä saatavilla uusiutuvilla polttoaineilla.

Yhtiö arvioi, että sen hiilidioksidipäästöt vähenevät jätteenpolttoprosessin muutosten ansiosta 6 000 tonnia vuodessa.

Cabb on valmistanut kasvinsuojeluaineita Kokkolassa vuodesta 1984. Yhtiön Kokkolan toimipiste työllistää tätä nykyä reilut 250 henkeä.

(Kuva Cabb) Cabbin toimipaikka (kuvan etualalla) sijaitsee Kokkolan suurteollisuusalueella, Suomen suurimmassa epäorgaanisen kemian keskittymässä.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken yhden yön kylpyläloman kahdelle.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia