Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendal jättää tehtävänsä

Kemira Oyj:n hallitus ja toimitusjohtaja Jari Rosendal ovat sopineet, että Rosendal jättää Kemira toimitusjohtajan tehtävät viimeistään vuoden 2024 aikana. Kemiran hallitus on päättänyt käynnistää toimitusjohtajan seuraajahaun.

Jari Rosendal on toiminut Kemiran toimitusjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Hän jäi viikko sitten sairauslomalle.

”Toimitusjohtajan seuraajasuunnittelu on jatkuva ja pitkäjänteinen prosessi, jota yhtiön hallitus on vienyt eteenpäin hyvässä yhteistyössä nykyisen toimitusjohtajan Jari Rosendalin kanssa. Hänen sairauslomallaan ei ole ollut vaikutusta tähän prosessiin”, sanoo Kemiran hallituksen puheenjohtaja Matti Kähkönen tiedotteessa.

”Jari on tehnyt erinomaista työtä Kemiran liiketoiminnan ja kannattavuuden vahvistamiseksi. Tavoitteena on nyt löytää paras mahdollinen seuraaja, joka johtaa Kemiran kestävän ja kannattavan kasvun ja transformaation seuraavaa vaihetta.”

Kemira on maailman johtava vesikemikaaliyhtiö, joka keskittyy massa- ja paperiteollisuuteen, vedenkäsittelyyn ja energiateollisuuteen. Vuonna 2022 Kemiran liikevaihto oli noin 3,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 5 000. Kemiran osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

(Kuva Kari Långsjö) Jari Rosendal aloitti Kemiran toimitusjohtajana vuonna 2014. Hän jättää tehtävänsä viimeistään vuonna 2024.

Lue myös:

Kemiran Jari Rosendal: ”Kun on pakko, ei tee kipeää”

Kemiran Jari Rosendal: Puhdasta vettä tarvitaan maailman tappiin


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia