Kemiran uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin Antti Salminen – aloittaa helmikuussa 2024

Kemianyhtiö Kemiran uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty tekniikan tohtori Antti Salminen. Hän aloittaa pestissä 12. helmikuuta 2024.

Vuonna 1971 syntynyt Antti Salminen on työskennellyt Kemirassa useissa johtotehtävissä, viimeksi Pulp & Paper -segmentin johtajana ja sitä ennen Industry & Water -segmentin johtajana.

Salminen on ollut Kemiran johtoryhmän jäsen vuodesta 2011.

”Antti Salmisella on vankka osaaminen muutoksen ja kasvun johtamisesta aikaisemmista tehtävistään. Hän tuntee Kemiran, kemianteollisuuden ja ymmärtää asiakkaiden, henkilökunnan ja muiden sidosryhmien odotukset”, sanoo Kemiran hallituksen puheenjohtaja Matti Kähkönen.

”Hänellä on erinomaiset edellytykset jatkaa arvonluontia Kemiran osakkeenomistajille. Toivotan Antille kaikkea hyvää uudessa roolissa.”

Jatkaa Jari Rosendalin työtä

Kemiran edellinen toimitusjohtaja Jari Rosendal kuoli lyhyen sairauden jälkeen heinäkuussa 2023.

Väliaikaisena toimitusjohtajana on työskennellyt yhtiön talousjohtaja Petri Castrén, joka palaa entiseen tehtäväänsä helmikuussa 2024.

Kemira kuuluu maailman johtaviin vesikemikaaleja valmistaviin yrityksiin. Suomalaisyhtiö keskittyy massa- ja paperiteollisuuteen, vedenkäsittelyyn ja energiateollisuuteen.

Noin 5 000 henkeä työllistävän Kemiran vuoden 2022 liikevaihto oli 3,6 miljardia euroa.

(Kuva Sini Pennanen) ”Kemiran toimitusjohtajanimitys on minulle kunniatehtävä. Kemira on erinomaisessa kunnossa ja odotan innolla, että viemme yhdessä koko organisaation kanssa kannattavan kasvun strategiaamme ja vastuullisuusmuutosta seuraavalle tasolle”, Antti Salminen sanoo.


Lue myös:

Kemiran Jari Rosendal: ”Kun on pakko, ei tee kipeää”

Kemiran Jari Rosendal: ”Puhdasta vettä tarvitaan maailman tappiin”


Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Tilaa heti tai viimeistään 28.2.2024, niin osallistut myös kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia