StemSightin tutkijat iloitsevat uudesta rahoituksesta. Vuonna 2021 aloittanut yritys yhdistää biotekniikan, genetiikan ja solu- ja kudosteknologian osaamisen. Kuva: StemSight.

Kohti sarveiskalvosokeuden parantavaa hoitoa – StemSight keräsi yli kahden miljoonan rahoituksen

Tamperelainen startup-yritys StemSight on kerännyt 2,3 miljoonan euron lisärahoituksen, jonka turvin yhtiö jatkaa teknologiansa kehitystyötä.

StemSightin tähtäimessä on parantava hoito, jolla sarveiskalvon sokeudesta kärsivät saavat näkönsä takaisin.

Yrityksen teknologia perustuu Tampereen yliopistossa kehitettyyn menetelmään, jossa elävän, terveen luovuttajan kantasoluista tuotetaan sarveiskalvon soluja ja siirretään ne biomateriaalikalvolla potilaan silmään.

Yksi siirto riittäisi tamperelaisten mukaan palauttamaan sokeutuneelle tämän näkökyvyn.

Tätä nykyä potilaita kyetään hoitamaan ainoastaan kuolleilta henkilöiltä irrotettavilla kudossiirteillä, joita ei kuitenkaan ole riittävästi saatavilla.

Toivoa esimerkiksi ilotulitusonnettomuuden uhreille

StemSightin uuteen rahoituskierrokseen osallistuivat syväteknologian riskisijoitusyhtiö Voima Ventures, suomalaiset perhesijoitusyhtiöt Stephen Industries ja Biothom, yksityiset sijoittajat sekä Business Finland.

Tamperelaisyritys käyttää rahoituksen tutkimus- ja kehitystoimintansa laajentamiseen ja limbaalikantasolujen esikliinisiin tutkimuksiin.

”Olemme kiitollisia Voima Venturesin jatkotuesta ja erittäin iloisia voidessamme toivottaa tervetulleiksi uudet sijoittajat”, sanoo StemSightin toimitusjohtaja ja perustaja Laura Koivusalo tiedotteessa.

Sarveiskalvon sokeudesta kärsii maailmassa liki 13 miljoonaa ihmistä.

Heidän sokeutumisensa on seurausta joko onnettomuudesta, esimerkiksi ilotulitus- tai kemikaalivammasta, tai ikääntymisen mukanaan tuomasta silmäsairaudesta.

 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
This field is hidden when viewing the form
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia