Koivun kuorta jalostavan Innomostin pilottilaitos etenee

Innomost Oy:n pilottilaitoksen rakentaminen Kokkolan Suurteollisuusalueelle (Kokkola Industrial Park, KIP) on käynnissä.

Rakennusyhtiö Jake Rakennus Bygg Oy:n pystyttämä laitos valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä.

”Olemme innoissamme yhteistyöstä Innomostin kanssa, sillä se vahvistaa kemianteollisuuden merkitystä Kokkolan Suurteollisuusalueella ja tuo uutta osaamista sekä luo synergioita”, sanoo toimitusjohtaja Jaakko Pöykkö KIP Infra Oy:stä.

Vuonna 2016 startannut Innomost jalostaa metsäteollisuuden sivuvirtoja, erityisesti koivun kuorta, raaka-aineeksi muun muassa kosmetiikka- ja lääketeollisuudelle.

Tuleva pilottilaitos pystyy prosessoimaan jopa miljoona kiloa koivunkuorta vuodessa ja jatkojalostamaan 10–100 tonnia koivunkuorijauheita ja -uutteita.

Laitoksessa hyödynnetään Kokkolan Energian tuottamaa biopohjaista lämpöä ja sähköä.

Luvassa lisää luonnonmukaisia tuotteita

Innomostin nykyinen tuotevalikoima koostuu koivuhiilijauheesta, koivun kuorijauheesta, betuliinista, suberiinista ja atsealiinihaposta.

Koivun kaarnasta tehdyt vegaaniset tuotteet eivät sisällä allergiaa aiheuttavaa proteiinia eivätkä myöskään väriaineita.

Yhtiön tuotteilla voidaan korvata esimerkiksi mikromuovia ja palmuöljyä.

”Nykyinen koivusta peräisin olevien biohajoavien ja kestävän kehityksen mukaisten tuotteiden valikoimamme on vain alkua yrityksemme innovaatiopotentiaalille ja kasvumahdollisuuksille globaaleilla markkinoilla”, sanoo Innomostin toimitusjohtaja Sami Selkälä.

(Kuva Innomost) KIP Infran toimitusjohtaja Jaakko Pöykkö (vas.) tarkastelemassa työmaata yhdessä Innomostin toimitusjohtajan Sami Selkälän ja tehdaspäällikön Sami Korven kanssa.

Aiheesta aiemmin:

Innomost tekee koivusta kosmetiikkaa


 

Tilaa Kemia-lehti loppuvuodeksi 2022 ja auta Ukrainaa!

Lahjoitamme puolet tilausmaksusta ukrainalaisten auttamiseen Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia