Laboratoriolääketieteen ammattitapahtuma tulee taas – Juhani Knuuti luennoi terveysharhoista

Vuoden 2023 Laboratoriolääketiede ja -näyttely -tapahtuma järjestetään Helsingin Marina Congress Centerissä 5.–6. lokakuuta.

LabLt-tapahtuma on suunnattu bioanalyytikoille, laboratoriohoitajille, lääkäreille, kemisteille, mikrobiologeille, solubiologeille, geneetikoille, opiskelijoille ja muille laboratorioissa työskenteleville.

Tapahtumaan kuuluvassa laajassa näyttelyssä on tilaisuus tutustua laboratorio- ja diagnostiikka-alan uusimpiin tuotteisiin ja palveluihin, joita esittelevät kymmenet maahantuojat ja valmistajat.

Kongressin avausluennon, jonka otsikkona on Päihderiippuvuus kroonisena aivosairautena, pitää Vuoden päihdelääkäriksi 2023 valittu Atte Virolainen.

Tilaisuuden puhujiin kuuluu myös Turun yliopiston professori ja tunnettu tieteen yleistajuistaja Juhani Knuuti.

Knuuti pohtii, miksi harhakäsitykset terveydestä, hoidoista ja lääketieteestä valtaavat alaa, vaikka tarjolla on tutkittua tietoa enemmän kuin koskaan.

Professori tarkastelee luennollaan ilmiötä mahdollisesti selittäviä tekijöitä ja pyrkii myös tarjoamaan asiantuntijoille työkaluja sen hallintaan.

Vihreä laboratorio on vastuullinen

Tapahtuman luentokokonaisuuksiin kuuluu esimerkiksi ympäristöystävällinen laboratorio.

Vihreästä, ympäristövastuullisesta laboratoriosta kertovat dosentti Tuija Männistö NordLab-hyvintointiyhtymästä ja bioanalyytikko Niina Kovanen Mehiläisestä.

Laboratorion oma laitevalmistus -osiossa puhuvat sairaalakemistit Annakaisa Herrala Hus Diagnostiikkakeskuksesta ja Mari Ulmanen Fimlab-laboratorioista.

Näkökulmia kliinisten laboratorioiden tulevaisuuteen tarjoavat professorit Kerttu Irjala Koulabista ja Emilia Peltola Turun yliopistosta sekä diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen ja dosentti Lotta Joutsi-Korhonen Hus Diagnostiikkakeskuksesta.

Tilaisuuden koko ohjelmaan voi tutustua täällä.

(Kuva Pixabay) Kliinisten laboratorioiden ammattilaisille suunnattu LabLt-tapahtuma tarjoaa 30-vuotisjuhlavuotenaan erityisen monipuolisen ohjelmakattauksen.

Lue myös:

Juhani Knuuti: ”Vaihtoehtoiset faktat” ovat myös terveysriski

 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia