Lappeenrannan biotekniikan keskittymä kasvaa – Valion vanhaan meijeriin suunnitteilla maailman suurin täsmäfermentointilaitos

Jättimäistä täsmäkäymislaitosta suunnittelee Clingate Oy, joka on ostanut sitä varten Valion entiset meijeritilat Lappeenrannan Harapaisista.

Uuteen täsmäfermentointilaitokseen on määrä tulla kuusi bioreaktoria, joista kunkin kapasiteetti on 250 000 litraa. Laitoksen kokonaiskapasiteetti on näin 1,5 miljoonaa litraa.

Clingaten tavoitteena on, että laitos on toiminnassa vuoden 2024 jälkipuoliskolla.

Valiolta ostettu kiinteistö tarjoaa Clingaten mukaan laajan, yli 360 000 neliön alueen, jonka se voi hyödyntää sekä tarkkuusfermentoinnin että synteettisen biologian kehitykseen ja tuotantoon.

Alueella on valmiina reilun 190 000 neliön infrastruktuuri.

Clingate Oy on osa Immensa Biotech -konsernia.

”Merkittävä lisä korkean teknologian yritysryppääseen”

Lappeenrannan kaupunki kertoo tiedotteessaan toivottavansa Clingaten tervetulleeksi.

Vs. kaupunginjohtaja Tuomo Sallinen on hyvillään siitä, että kaupungissa merkittävässä roolissa ollut vanha Valion meijeri siirtyy uudelle omistajalle ja jatkaa toimintaansa.

”Alueella jo toimivat yhtiöt FiberX ja Nordic Bioproducts Group ovat osaamisellaan houkutelleet muitakin kiinnostuneita selvittämään liiketoiminnan mahdollisuuksia Harapaisen alueella Lappeenrannassa”, Sallinen taustoittaa.

”Bioteknologia on kansainvälinen ja voimakkaasti kehittyvä ala, jolla on suuri merkitys ihmisten hyvinvointiin, ja tämän laitoksen saaminen Lappeenrannan alueelle on merkittävä lisä korkean teknologian yritysryppääseen.”

(Kuva Pexels) Clingate aikoo tehdä Lappeenrannan laitoksessa myös bioteknologian kehitystyötä. Kuvituskuva.


Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Tilaa heti tai viimeistään 28.2.2024, niin osallistut myös kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia