Lietteenkäsittelylaitteita kehittyviin maihin – vesiosaaja Dewacolle WTC Turun kansainvälistymispalkinto

WTC Turku on myöntänyt kansainvälistymispalkinnon laitilalaiselle Dewaco Oy:lle. Yrityksen vuoden 2022 liikevaihdosta yli puolet tuli kehittyvistä maista.

Dewaco valmistaa Dewa-merkkisiä lietteenkäsittelylaitteita, jotka ovat tärkeä osa juoma- ja jätevedenpuhdistamojen prosessia.

”Haluamme tarjota laadukkuuden lisäksi myös hinnaltaan kilpailukykyisiä tuotteita, jotta laitteita voidaan myydä myös maihin, joissa tarve niille on suurin”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Riku Granberg.

”WTC Turun kansainvälistymispalkinto on hieno kunnianosoitus siitä työstä, osaamisesta ja innosta, jolla dewacolaiset luovat joka päivä puhtaampaa tulevaisuutta.”

WTC Turku ry:n puheenjohtajan Jari Rastaan mukaan Dewaco valikoitui tunnustuksen saajaksi globaalisti toimivana, erityisosaamista omaavana ja menestyneenä yrityksenä alalla, jonka merkitys vain kasvaa ilmastonmuutoksen myötä.

”Elintärkeä vesi on vähenevä luonnonvara. Yhtiön tuotteilla on myös merkittävä ympäristönsuojelullinen vaikutus”, Rastas toteaa.

Ripeää kasvua maailmantilanteesta huolimatta

Dewaco on historiansa mittaan toimittanut laitteitaan yli 90 maahan. Yhtiölle tärkeitä markkinoita ovat olleet Saksa ja muut Euroopan maat, mutta viime aikoina kasvu on tullut esimerkiksi Kiinasta, Egyptistä ja Saudi-Arabiasta.

Pandemia heijastuu kuitenkin myyntiin yhä.

”Koronan vaikutukset tuntuvat edelleen investointilaitekaupassa, ja huomaamme myös Israelin ja Hamasin välisen sodan vaikutukset Lähi-idän markkinassa päätösten viivästymisenä ja tilanteen epävarmuutena”, Riku Granberg kertoo.

WTC Turun kansainvälistymispalkinto on uudistunut versio Turun Kauppakamarin vientipalkinnosta. Palkinnon saajaa ehdottavat WTC Turun taustaorganisaatiot Business Turku, Turun Kauppakamari ja Varsinais-Suomen Yrittäjät.

(Kuva Dewaco) Dewaco on viime vuosina onnistunut kasvamaan voimakkaasti, minkä myötä laitilalaisyhtiö avasi tänä vuonna toimiston Turkuun, toimitusjohtaja Riku Granberg kertoo.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

 

P.S. Jos et saa uutiskirjettämme tilaustasi seuraavana torstaina, käy tarkistamassa, onko viesti joutunut roskaposteihin tai johonkin muuhun meiliboksisi alalaatikkoon. Voit sieltä ohjata uutiskirjeet tulemaan jatkossa perille asti.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia