Lounasravintoloille ilmastokestävä reseptipankki

Suomalaiset lounasruokailijat pääsevät kevään mittaan kokeilemaan uusilla resepteillä toteutettua vegaaniruokaa.

Kasvisruokien esiinmarssia vauhdittaa Helsingin yliopiston hanke, jossa kehitetään ilmastokestäviä lounasreseptejä joukkoruokailun tarpeisiin.

Kehitystyössä on mukana kahdeksan koulu-, opiskelija- ja työpaikkaravintolaa, joilta kerätään palautetta reseptien toimivuudesta ja ruoan maistuvuudesta. Yhteensä 30 valmista reseptiä julkaistaan loppuvuodesta kaikille avoimessa reseptipankissa.

Koneen Säätiön rahoittamassa hankkeessa ruokapalveluille tarjotaan myös koulutusta, jossa madalletaan kynnystä tarttua toimeen ja ryhtyä kehittämään tarjontaansa kasvispainotteisemmaksi.

”Kasvipohjaisilla tuotteilla on pääsääntöisesti huomattavasti pienempi hiilijalanjälki kuin eläinperäisillä tuotteilla”, toteaa hankkeen tutkija Saara Kupsala.

”Lihankulutusta tulee vähentää merkittävästi ja kasvipohjaisten ruokien käyttöä lisätä, jotta ruoantuotanto saataisiin kestävälle pohjalle.”

(Kuvassa) Tuusulalaisen Hyrylän koulun oppilaat ovat jo päässeet maistelemaan muun muassa linssipataa, joka on valmistettu hankkeen tuottamalla reseptillä. Kuvaaja Lilli Munck, Helsingin yliopisto.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia