Neovolt analysoi jäteöljyjalostaja STR Tecoilin elektrolyysijärjestelmän – tavoitteena yhä vahvempi suomalainen vetytoiminta

Neovolt Oy teki energiakatselmoinnissaan STR Tecoilin Haminan jalostamon alkalivesielektrolyysijärjestelmän perusteellisen analyysin.

Sähköteknisiin mittauksiin perustuvan katselmoinnin tarkoitus oli parantaa järjestelmän energiatehokkuutta ja elinikää.

 

Analyysin johtopäätökset antavat arvokasta tietoa Tecoilin kunnossapito- ja uusinvestointisuunnitelmille.

 

Katselmointi tukee myös Neovoltin Neophy-tuotteen kehitystä. Neophyn tavoitteena on valvoa ajonaikaisesti elektrolyysijärjestelmien ikääntymistä ja suorituskykyä.

Haminalainen STR Tecoil on johtava käytetyn voiteluöljyn uudelleenjalostaja, joka regeneroi vuosittain 60 miljoonaa litraa käytettyä jäteöljyä perusöljyksi ja muiksi tuotteiksi.

STR Tecoil hyödyntää omassa laitoksessaan valmistettavaa vetyä.

Lappeenrantalainen Neovolt on vuonna 2021 aloittanut, LUT-yliopiston tutkimuksesta ponnistava startup.

 

”Suomesta vetyteknologian globaali kehittäjä”

 

Kumppanusten mukaan yhteistyön tulokset avaavat uusia näköaloja uusiutuvan energian ja teollisten prosessien optimointiin.

 

”Yhteistyön tuloksena kehitetyt valvontateknologiat vahvistavat entisestään osaamistamme vedyn tuotannon ohjauksessa ja projektikehityksen suunnittelussa”, sanoo Neovoltin toimitusjohtaja Samuli Räisänen tiedotteessa.

”Hyödyntämällä patentoituja ratkaisujamme ja saamaamme tietoa tuomme kansalliselle vetyteollisuudelle kaksinkertaisen hyödyn ja asetamme Suomen globaaliksi kehittäjäksi.”

STR Tecoilin tehtaanjohtajan Mika Pöyryn mukaan vakaa ja energiatehokas vihreän vedyn tuotantolaitos on oleellinen osa perusöljytuotteiden ympäristöystävällistä valmistusta.

 

”Neovoltin toteuttama kokonaisvaltainen vesielektrolyysijärjestelmän suorituskyvyn mittaaminen ja analysointi osoittautui erittäin hyödylliseksi arvioitaessa jalostamon tulevia investointitarpeita.”

 

(Kuva STR Tecoil) STR Tecoilin Haminan jalostamo regeneroi kaiken Suomesta kerättävän käytetyn voiteluöljyn uusiksi tuotteiksi.

Aiheesta aiemmin:

Woikosken vihreä vety syntyy jatkossa entistä tehokkaammin

Woikoski ja Neovolt aloittavat vihreän vedyn kehityshankkeen


Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia