Neste osti osuuden amerikkalaisesta teknologiafirmasta

Neste on hankkinut vähemmistöosuuden yhdysvaltalaisesta teknologiayhtiöstä Alterra Energystä. Amerikkalaisfirma on erikoistunut jätemuovin kemialliseen kierrätykseen.

”Yhteistyö Alterra Energyn kanssa vahvistaa Nesteen kumppanuuksia, joiden tarkoitus on nopeuttaa siirtymistä kiertotalouteen muovien osalta”, sanoo Nesteen Renewable Polymers and Chemicals -liiketoimintayksikön johtaja Mercedes Alonso.

”Panostamme kemiallisen kierrätyksen kehittämiseen tukemalla alan johtavia yrityksiä lupaavien teknologioiden kaupallistamisessa.”

Alterran teknologialla voidaan nesteyttää monenlaiset, eri lähteistä peräisin olevat kuluttajamuovijätevirrat raakaöljyn kaltaiseksi materiaaliksi, josta muun muassa Neste voi jalostaa laadukasta raaka-ainetta polymeerien ja kemikaalien valmistukseen.

Nesteen ja Alterran kumppanuus kattaa termokemiallisen kierrätysteknologian kehittämisen ja sen lisensoinnin globaalisti. Aluksi painopiste on Euroopassa.

Alterralla on jo Yhdysvalloissa teollinen laitos, joka nesteyttää muovijätettä. Yhtiön tavoitteena on aloittaa nesteytyslaitoksen rakentaminen myös Eurooppaan vuoden 2021 aikana.

(Kuva: Neste) Alterran nykyinen jätemuovin nesteytyslaitos sijaitsee Ohion Akronissa. Laitos tuottaa kaupallisia määriä nesteytettyä jätemuovia, jota voidaan jo nyt jalostaa uusien muovien raaka-aineeksi.

Lue myös:

Nesteytetty jätemuovi lähti kiertoon Nesteen koeajossa

Ratkaiseeko kemiallinen kierrätys muovien megaongelman?

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia