Neste vahvistaa tutkimusosaamistaan – perusti innovaatiokeskuksen Singaporeen

Neste on avannut uuden innovaatiokeskuksen Singaporeen. Keskuksella yhtiö haluaa vahvistaa tutkimus- ja kehityskykyään maailmanlaajuisesti.

Aasiasta on muodostunut Nesteelle tärkeä markkina-alue. Yhtiöllä on Singaporessa uusiutuvia tuotteita valmistava jalostamo.

“Innovaatiot ovat mahdollistaneet muutoksemme alueellisesta öljynjalostajasta kohti globaalia johtajuutta uusiutuvien ja kiertoratkaisujen alueella”, sanoo Nesteen innovaatiojohtaja Lars Peter Lindfors.

”Olemme iloisia voidessamme avata innovaatiokeskuksen, joka luo puitteet maailmanluokan raaka-ainetutkimukselle myös Aasian ja Tyynenmeren alueella ja tukee siellä kasvua, jonka keskeinen elementti on laajentuva uusiutuvien tuotteiden jalostamomme Singaporessa.”

Jalostamon laajennustöiden on määrä käynnistyä vuoden 2023 ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä.

Fokus raaka-aineiden ja esikäsittelyn tutkimuksessa

Singaporen innovaatiokeskus keskittyy raaka-aineiden ja esikäsittelyprosessin tutkimukseen. Keskukseen on palkattu yli 20 tutkijaa ja muuta ammattilaista.

Keskus täydentää Nesteen globaalia innovaatiotyötä, jossa kartoitetaan skaalautuvien tulevaisuuden raaka-aineiden ja niihin liittyvien teknologioiden luomia uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Nesteen henkilöstöstä noin 25 prosenttia työskentelee innovoinnin, tutkimuksen, tuotekehityksen ja suunnittelun parissa. Yhtiön kulmakivi on Porvoon teknologiakeskus, joka työllistää yli tuhat ammattilaista.

Nesteen vuoden 2022 tutkimus- ja tuotekehitysmenot olivat yhteensä 85 miljoonaa euroa.

(Kuva Neste) Uusi innovaatiokeskus avattiin juhlallisin seremonioin 15. helmikuuta 2023.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia