Nevel kasvattaa kiertotalousbisnestään – osti Envorin biokaasuliiketoiminnan

Perheyritys Envor on myynyt biokaasuliiketoimintansa teollisuuden ja kiinteistöjen energiainfratoimijalle Nevelille.

Kauppaan kuuluvat Envorin Forssan ja Porin biokaasulaitokset, laitosprojekti Kotkassa, biokaasulaitosten henkilökunta sekä osa lietteen käsittelysopimuksista.

Envorista siirtyy Neveliin kymmenen työntekijää. Kaupan arvoa ei julkisteta, kertoo asiasta uutisoinut Uusiouutiset-lehti.

Neuvotteluja kaupasta alettiin käydä, kun Envor haki rahoitusta Kotkan uuteen, noin 22 miljoonan euron laitosratkaisuun.

”Biokaasu on isojen poikien leikkiä. Perinteistä rahoitusta on vaikea saada. Silloin tulee tämäntyyppisiä järjestelyjä kysymykseen”, Envorin vanhempi neuvonantaja Mika Laine sanoo Uusiouutisille.

Jos Kotkan laitos toteutuu, se käsittelee 35 000–40 000 tonnia biomassoja. Envor on tehnyt pitkän sopimuksen Nevelin kanssa biojätteiden hankinnasta.

Kauppa antaa suuremmat hartiat rahoittaa myös Forssaan ja Poriin tehtäviä laajennuksia.

”Kun haimme rahoittajaa, Nevel erottui edukseen. Näemme tässä laajempiakin yhteistyömahdollisuuksia”, Envorin liiketoimintajohtaja Santeri Laine kertoo.

Kiertotalous jo kymmenesosa Nevelin liikevaihdosta

Nevelin toimitusjohtajan Thomas Lutherin mukaan suunnitelmissa on investoida toiminnan kehittämiseen. Kauppa tukee yhtiön strategiaa ja vastuullisuustavoitteita vihreän siirtymän sekä kiertotalouden paikallisessa edistämisessä.

”Kiertotalous on ollut viimeiset viisi vuotta osa Nevelin strategiaa”, kertoo Nevelin new ventures -johtaja Teemu Klingberg.

”Nyt tehty kauppa on meille strateginen mahdollisuus kasvattaa kiertotalousliiketoimintaamme, joka tällä hetkellä muodostaa Nevelin liikevaihdosta kymmenen prosenttia. Aiomme kasvaa sekä Suomessa että muillakin markkina-alueillamme.”

Nevelillä on kunta- ja kiinteistöasiakkaita sekä satakunta teollista asiakasta, joille yhtiö tarjoaa hajautettuja energia- ja kiertotalousratkaisuja Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Yhtiö operoi yli 130 energiantuotantolaitosta ja hallinnoi yli 40 kaukolämpöverkkoa.

Envor aikoo jatkossa keskittyä entistä vahvemmin kokonaisvaltaisen jätehuoltopalvelun tarjoamiseen.

Elina Saarinen

(Kuva Santeri Laine) Envorin Porissa ja Forssassa toimivat biokaasulaitokset siirtyvät Nevelin omistukseen.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia