Suomalaisyhtiön teknologiaa on hyödynnetty jo yli 600 vertaisarvioidussa tutkimuksessa. Kuva: Nightingale Health.

Nightingale Health sai ensimmäisen tilauksen Afrikasta – analysoi ugandalaisen väestötutkimuksen verinäytteet

Suomalainen terveysteknologiayhtiö Nightingale Health on solminut sopimuksen ugandalaiseen väestötutkimukseen kuuluvien verinäytteiden analysoinnista.

General Population Cohort (GPC) -tutkimus sisältää noin 22 000 osallistujan verinäytteet.

Nightingale Healthin teknologia laajenee ugandalaistilauksen myötä uudelle mantereelle.

Suomalaisyhtiön analyysitulosten avulla selvitetään, kuinka ympäristötekijät ja elintavat yhdessä geenien kanssa vaikuttavat kroonisten sairauksien kehittymiseen.

Vaikka etninen tausta voi tutkitusti heijastua kroonisten sairauksien syntyyn,  on havaittu, että ympäristö ja elintavat voivat olla vielä merkittävämpiä tekijöitä.

”Toivomme, että Nightingale Healthin asiantuntemuksen avulla voimme saada tarkempaa tietoa Ugandan väestön terveydestä sekä tutkia genetiikan, ympäristön ja sairastumisriskien monimutkaista suhdetta”, sanoo hankkeen johtava tutkija Segun Fatumo.

Taustalla monia vastaavia tutkimushankkeita

Nightingale Healthin analyysipalveluja on viime vuosina hyödynnetty useissa tutkimuksissa, joissa on selvitetty etnisten ryhmien välisiä eroja sairauksien kehittymisessä.

Esimerkkejä tutkimuksista ovat Singaporen Multiethnic Cohort, Kiinan Kadoorie Biobank ja Mexico City Prospective Study.

Nightingalen automatisoidulla menetelmällä voidaan tunnistaa yhdestä verinäytteestä noin 230 biomarkkeria eli merkkiainetta.

Merkkiaineiden avulla on mahdollista ennakoida ihmisen terveydentilan kehittymistä ja arvioida tulevaisuuden sairastumisriskiä.

Tuore yrityskauppa tuo lisää potkua

Vuonna 2013 perustetun Nightingalen teknologialla on analysoitu jo yli kaksi miljoonaa verinäytettä eri puolilla maailmaa.

Lääketieteellisten väestötutkimusten ja suurten biopankkien näytekokoelmien analytiikassa teknologiaa voidaan pitää globaalina standardina.

Nightingale etenee maailmalla myös yrityskaupoin. Yhtiö on juuri ostanut  japanilaisen Welltus Inc:n, joka liittyi osaksi suomalaiskonsernia 29. maaliskuuta.

Aiheesta aiemmin:

Suomalaisen Nightingale Healthin verianalytiikan teknologia etenee Kaakkois-Aasian markkinoilla

Verianalyysi ennakoi krooniset sairaudet


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia