Nordic Ren-Gasin vetyhanke Kotkassa harppasi eteenpäin – laitoksen koko kolminkertaistuu

Vety-yhtiö Nordic Ren-Gasin Kotkaan suunnitteleman tuotantolaitoksen rakentamisen on määrä alkaa vuonna 2024. Laitos käynnistää kaupallisen toimintansa vuonna 2026.

Nordic Ren-Gas on allekirjoittanut hankekehityssopimuksen Kotkan Energia Oy:n kanssa. Kotkan kaupunki on samassa yhteydessä varannut uusiutuvaa metaania, vihreää vetyä ja kaukolämpöä tuottavalle power to gas -laitokselle tontin Mussalon satamasta.

Uusiutuvan kaasun kasvavan kysynnän ansiosta hankkeen koko päätettiin samalla kolminkertaistaa alkuperäisestä suunnitelmasta.

Ren-Gasilla on menossa vastaavanlaiset laitoshankkeet myös Tampereella, Porissa, Lahdessa ja Mikkelissä. Kotkan projekti on kuitenkin toteutustavaltaan ainutlaatuinen, sillä laitoksen pääprosessit sijoitetaan erilleen toisistaan.

Hiilidioksidi saadaan Kotkan Korkeakoskelta, jonne rakennetaan sen talteenottoyksikkö. Yksikkö ottaa talteen vuosittain merkittävän määrän hiilidioksidia alueen hyötyvoimalaitoksen savukaasuista.

Vihreän vedyn ja synteettisen metaanin tuotantoprosessit sijoitetaan Kotkan Mussaloon, jossa laitos tuottaa lopullisessa koossaan 35 000 tonnia uusiutuvaa synteettistä metaania vuodessa.

Polttoaineen tuotannossa syntyvä prosessilämpö hyödynnetään Kotkassa kaukolämpönä, mikä vähentää polttoon perustuvan kaukolämmön tarvetta kaupungissa.

(Kuva Ren-Gas) Havainnekuva Kotkaan nousevasta tuotantolaitoksesta, jonka luvitus on jo aloitettu. Sijainti satamassa avaa hyvän mahdollisuuden myös puhtaiden polttoaineiden viennille.

Aiheesta aiemmin:

Vety-yhtiö Ren-Gas sai jättirahoituksen eurooppalaiselta suursijoittajalta

Synteettistä metaania ja vihreää vetyä – Nordic Ren-Gasin suurhanke etenee


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia