Laborantti kisaa ammattitaidon MM-kilpailuissa

Tamperelainen Pinja Harakkamäki edustaa suomalaista laboratorio-osaamista vuoden 2019 ammattitaidon maailmanmestaruuskisoissa, jotka käydään Venäjän Kazanissa 22.–27. elokuuta.

Harakkamäki valmistui keväällä laborantiksi Tampereen seudun ammattiopistosta Tredusta. Hänen lajinsa WorldSkills-kilpailuissa on kemiallinen laboratorioteknologia.

Tuore laborantti ja vuoden 2017 Taitaja-kilpailun mitalisti on viime kuukaudet ahkeroinut Tampereen Veden kesätyöntekijänä.

”Sieltä sain rutiinia töiden tekemiseen”, Harakkamäki kiittelee.

Lisäksi nuori osaaja on saanut valmennusta entisessä opinahjossaan.

Varsinaiset kilpailutehtävänsä Harakkamäki saa tietää vasta Kazanissa päivää ennen ensimmäistä kisasuoritusta.

Nuorten tukena ekspertit

Suomen maajoukkueessa on yhteensä 27 jäsentä. Heidän kilpailulajejaan ovat myös esimerkiksi painotekniikka, tehdaskunnossapito, viherrakentaminen, robotiikka, 3d-peligrafiikka, floristiikka, muoti ja vaatetus sekä ravintolapalvelu.

Kilpailijoiden lisäksi Suomen joukkueeseen kuuluu 25 eksperttiä eli tietyn kilpailulajin asiantuntijaa. Laboratorioalaa edustaa Leena Kainulainen, joka myös tulee Tampereen Tredusta.

WorldSkills-kisoissa mitellään ammattiosaamisesta kaikkiaan 56 lajissa. Eri puolilta maailmaa saapuvia kilpailijoita on yli 1 300. Kisaajien yläikäraja on 22 vuotta.

(Kuvassa) Pinja Harakkamäki sai ennen kisamatkaansa läksiäislahjaksi Antti ja Airi Soljan säätiön stipendin, jonka luovutti hänelle säätiön hallituksen jäsen Markku Seppälä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia