Espoolainen PiBond sai vuonna 2022 Euroopan parhaan puolijohderatkaisujen toimittajan palkinnon. Kuva: PiBond Oy.

PiBond laajentaa puolijohteista lääkinnällisten laitteiden materiaaleihin

Puolijohde- ja fotoniikkateknologiaan erikoistunut PiBond Oy lähtee mukaan lääkinnällisten laitteiden materiaalien markkinoille.

Ultrapuhtaista puolijohdemateriaaleista tunnettu espoolaisyritys ryhtyy valmistamaan myös terveydenhuoltoalan kehittyneitä materiaaleja.

Uusia materiaaleja tarvitaan muun muassa elimistöön istutettavissa implanteissa, lääkkeiden ainesosina ja mikrofluidisissa siruissa.

”Tämä strateginen askel ei ole pelkästään PiBondin kasvun kysymys, vaan se vahvistaa sitoutumistamme vastata lääketieteellisen laitealan kehittyviin tarpeisiin”, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jonathan Glen.

Kysyntä huimassa kasvussa

Korkealaatuisten lääkinnällisten laitteiden materiaalien kysyntä kasvaa nopeasti.

Taustalla vaikuttavat muun muassa polymeeriteknologian kehitys, väestön ikääntyminen ja kroonisten sairauksien yleistyminen.

Globaalien lääkinnällisten laitteiden markkinoiden arvo oli vuonna 2023 yli 482 miljardia euroa. Vuoteen 2032 mennessä summan odotetaan kasvavan liki 825 miljardiin.

Samaan vuoteen mennessä kaksinkertaistuvat lääkinnällisten polymeerien maailmanlaajuiset markkinat, joiden arvo oli vuonna 2022 lähes 19 miljardia euroa.

Lue myös:

Materiaaleja puolijohdevalimoille – palkittu erikoiskemikaalien valmistaja PiBond laajentaa Espoon tuotantolaitostaan


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia