Ravintoa mykoproteiinista – suomalaisyritys ruokakilpailussa

Suomalainen ruoka-alan startup-yritys EniferBio on valittu mukaan eurooppalaiseen Food Venture Summit -tapahtumaan kilpailemaan 100 000 euron palkinnosta.

EniferBio on rakentanut teknologian, jonka avulla biojalostamot voivat tehdä alihyödynnetyistä laimeista sivuvirroista arvokasta proteiinia niin, että toiminta on kannattavaa.

Yksisoluista Pekilo-mykoproteiinia voidaan käyttää esimerkiksi kalanrehun raaka-aineena.

Vauhtia kiihdyttämöstä

EniferBio eteni Food Venture -kisaan FAN Nordic Hub -yrityskiihdyttämön kautta.

Helsingissä toimiva kiihdyttämö kuuluu eurooppalaiseen EIT FAN -verkostoon, jonka tavoitteena on edistää kestävää ruokajärjestelmää.

FAN Nordic Hubin paikallisina kumppaneina toimivat Valio ja Helsingin yliopisto.

Kohti Pariisia

VTT:n johtama Nordic Hub sai juuri päätökseen ensimmäisen kiihdytysohjelmansa, johon osallistui EniferBion lisäksi yhdeksän muutakin pohjoismaista ruokayritystä.

Ohjelmassa startupeja valmensi joukko mentoreita ja asiantuntijoita.

Suomalaisen EniferBion lisäksi ohjelmasta pääsi Food Venture -kilpailuun ruotsalainen Mycorena.

Mycorena on kehittänyt sieneen pohjautuvan Promyc-proteiinin. Promyc on ravintosisällöltään ja ruuanlaitto-ominaisuuksiltaan erittäin hyvä mykoproteiini.

Food Venture Summit järjestetään Pariisissa 28. marraskuuta 2020.

(Kuva: VTT) Yhteensä kymmenen nuorta pohjoismaista ruokayritystä sai sparrausta FAN Nordic Hubin kiihdytysohjelmassa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia