Suomalainen ruoka-alan startup-yritys EniferBio on valittu mukaan eurooppalaiseen Food Venture Summit -tapahtumaan kilpailemaan 100 000 euron palkinnosta.
EniferBio on rakentanut teknologian, jonka avulla biojalostamot voivat tehdä alihyödynnetyistä laimeista sivuvirroista arvokasta proteiinia niin, että toiminta on kannattavaa.
Yksisoluista Pekilo-mykoproteiinia voidaan käyttää esimerkiksi kalanrehun raaka-aineena.
Vauhtia kiihdyttämöstä
EniferBio eteni Food Venture -kisaan FAN Nordic Hub -yrityskiihdyttämön kautta.
Helsingissä toimiva kiihdyttämö kuuluu eurooppalaiseen EIT FAN -verkostoon, jonka tavoitteena on edistää kestävää ruokajärjestelmää.
FAN Nordic Hubin paikallisina kumppaneina toimivat Valio ja Helsingin yliopisto.
Kohti Pariisia
VTT:n johtama Nordic Hub sai juuri päätökseen ensimmäisen kiihdytysohjelmansa, johon osallistui EniferBion lisäksi yhdeksän muutakin pohjoismaista ruokayritystä.
Ohjelmassa startupeja valmensi joukko mentoreita ja asiantuntijoita.
Suomalaisen EniferBion lisäksi ohjelmasta pääsi Food Venture -kilpailuun ruotsalainen Mycorena.
Mycorena on kehittänyt sieneen pohjautuvan Promyc-proteiinin. Promyc on ravintosisällöltään ja ruuanlaitto-ominaisuuksiltaan erittäin hyvä mykoproteiini.
Food Venture Summit järjestetään Pariisissa 28. marraskuuta 2020.
(Kuva: VTT) Yhteensä kymmenen nuorta pohjoismaista ruokayritystä sai sparrausta FAN Nordic Hubin kiihdytysohjelmassa.