Ravintovalmiste hidastaa Alzheimerin etenemistä

Varhaisen Alzheimerin taudin hoitoon suunniteltu kliininen ravintovalmiste hidastaa muistin ja tiedollisten toimintojen heikentymistä.

Näin kertoo tuore kansainvälinen tutkimus, jonka mukaan valmiste jarruttaa myös aivojen kokonaistilavuuden pienenemistä.

Eurooppalaisessa LipiDiDiet-hankkeessa seurattiin ravintovalmisteen vaikutuksia kolmen vuoden ajan.

Kyseessä on tähän asti pitkäkestoisin satunnaistettu kontrolloitu hoitokoe, jossa on saatu positiivisia tuloksia varhaisen Alzheimerin taudin hoidossa.

Myös hoitotulokset olivat kaikkien aikojen parhaat.

”Erityisen merkittävää on, että hoito perustui pelkästään kliinisen ravintovalmisteen käytölle”, sanoo professori Hilkka Soininen Itä-Suomen yliopistosta.

”Tutkimus osoitti, että mitä varhaisemmassa taudin vaiheessa käyttö aloitetaan ja mitä pitempään sitä jatketaan, sitä paremmin taudin etenemistä pystytään hidastamaan.”

Juomavalmisteen ravintoaineyhdistelmään sisältyy omega-3-rasvahappoja, uridiinimonofosfaattia, koliinia, C-, E-, B12- ja B6-vitamiineja, foolihappoa, fosfolipidejä ja seleeniä.

Hoito tehoaa parhaiten varhaisessa vaiheessa

Tutkimuksessa oli mukana yhteensä 311 Alzheimerin varhaisvaiheen potilasta Suomesta, Ruotsista, Saksasta ja Alankomaista.

Varhaisessa Alzheimerissa potilaalla ei ole vielä dementiaa, mutta havaittavissa alkaa olla merkkejä tiedollisten toimintojen ja etenkin lyhytkestoisen muistin heikkenemisestä.

Alzheimerin tautiin ei ole parantavaa lääkettä, mutta varhaisvaihetta pidetään parhaana ajankohtana interventioille, joilla taudin kulkua pyritään hidastamaan.

Tutkimuskonsortio on jo aiemmin osoittanut, että ravintovalmiste voi auttaa arjen toimintakyvyn säilymistä ja hidastaa tiettyjen aivoalueiden surkastumista. Nämä tulokset saatiin osallistujien käytettyä valmistetta kahden vuoden ajan.

Tutkittu ravintovalmistejuoma on myynnissä tuotenimellä Souvenaid.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia