Skotlanti on tislaamobongarin mekka

Tislaamobongaus on laji, jossa voi onnistuneesti yhdistää vaellusharrastuksen ja kiinnostuksen mallasviskeihin.

Erityisen hyvät olosuhteet hillwalkingille tarjoaa mataline vuorineen ja hyvin merkittyine vaellusreitteineen Skotlanti. Maassa riittää myös saalista vaeltavalle tislaamobongarille.

Tavoitteena bongauksessa on suorittaa jokainen päivävaellus siten, että reitin varrelle osuu yksi tai useampi tislaamo. Vain osa tislaamoista on auki yleisölle, joten bongaaminen tapahtuu ottamalla todisteeksi käynnistä valokuva.

Reittisuunnittelu ei ole aivan helppoa, koska tislaamot ja vaeltajia kiinnostavat vuoret sijaitsevat hajallaan. Valloitettavien huippujen lukumäärää on siksi karsittava ja tislaamoissakin rajoituttava vain laadukkaimpiin juomamerkkeihin.

Ehdoton varuste on oma tai vuokrattu auto, jolla pääsee liikkumaan sujuvasti alueelta toiselle. Viskiekspertin lisäksi tarpeen on kuski, joka muistaa pysyä tiukasti tien vasemmassa reunassa. Seurueen optimikoko on siten kahdesta neljään henkeä.

Tislaamoja bongaavan pariskunnan Ulla ja Erkki Karjalaisen juttu Skotlannista julkaistiin ensimmäisen kerran numerossa 4/2014. Lue koko juttu täältä.

(kuva Erkki Karjalainen) Skotlannin vaihteleva maasto on vaeltajalle ihanteellinen. Vuorenrinteet ovat komeita mutta enimmilläänkin vain kilometrin korkuisia.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia