Solar Foods palkittiin taas – arvokas tunnustus Tanskasta

Suomalainen Solar Foods on saanut Tanskan valtion jakaman Index Award -palkinnon.

Arvostettua tunnustusta kutsutaan suunnittelumaailman Nobeliksi. Palkinto myönnetään ratkaisuista maailman tulevaisuuden kannalta keskeisiin kysymyksiin, kuten ruuantuotantoon, muovisaasteeseen ja tasa-arvoon.

Solar Foods muuntaa ilmakehän hiilidioksidia proteiiniksi aurinkosähkön avulla.

Ravinteikasta proteiinia voidaan tuottaa ympäristöä säästävällä menetelmällä vaikka keskellä aavikkoa tai esimerkiksi pitkillä avaruuslennoilla.

”Suoraan ilmasta syntyvä” proteiini ei sisällä lisäaineita. Sen aminohappokoostumus on samankaltainen kuin soijan tai merilevän ja siten ihmiselle ihanteellinen.

Solarin proteiinia voidaan lisätä monenlaisiin ruokatuotteisiin. Yhtiö selvittää parhaillaan proteiinin soveltuvuutta erilaisiin ruokavalioihin ja kuluttajien ravintomieltymyksiin.

Solar Foodsin teknologia sai alkunsa LUT-yliopiston ja  VTT:n tutkimushankkeissa. Yhtiö tähtää kaupallisen tuotannon käynnistämiseen vuonna 2021.

Vuodesta 2005 jaetun Index Award -palkinnon arvo on  500 000 euroa. Palkinto myönnetään viidessä kategoriassa, ja summa jaetaan kategorioiden voittajien kesken.

Solar Foods sai edellisen tunnustuksensa kesäkuussa, jolloin se vastaanotti Turun yliopiston Pentti Malaska -palkinnon.

(Kuva: Solar Foods) Solar Foodsin Tanskasta saama 100 000 euron palkintosumma siivittää proteiinituotteiden kehitystä jälleen askeleen eteenpäin.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia