Solein-jauheen valttikortteja ovat hyvät ravintoarvot ja mieto maku, jonka ansiosta sitä on helppo käyttää missä tahansa ruoka- ja juomatuotteessa. Kuva: Solar Foods.

Solar Foodsille uusi asiakas Yhdysvalloista – texasilaisyhtiö otti suomalaisproteiinin kuluttajatuotteidensa raaka-aineeksi

Texasilainen ravintolisiä ja lifestyle-tuotteita valmistava Pothos on ottanut uudeksi raaka-aineekseen suomalaisen Solein-proteiinin.

Pothos ryhtyy käyttämään Solar Foodsin valmistamaa soleiinia proteiinijauheiden tuoteperheensä ainesosana.

Erä maidottomia ja gluteiinittomia sekoitusvalmiita proteiinijauheita tulee amerikkalaisten saataville yhtiön uudistuvan PRVL-tuotemerkin alla vuoden 2026 alkupuolella.

Pothos kuuluu ensimmäisiin yhdysvaltalaisyrityksiin, jotka tarjoavat Soleinista valmistettuja tuotteita kuluttajille. Sensapure Flavors on aiemmin hyödyntänyt soleiinijauhetta proteiinijuomissaan, ja sitä on kokeillut myös newyorkilainen ravintola.

Amerikkalainen juomien ja makuaineiden tuottaja otti käyttöön Solar Foodsin proteiinijauheen

Solar Foodsin ”ilmaproteiini” valloittaa uutta mannerta – aloitti New Yorkin huippuravintolasta

”Olemme erittäin innoissamme voidessamme hyödyntää Soleinia, sillä se sopii täydellisesti filosofiaamme valmistaa minimalistisia tuotteita ilman turhia lisäaineita”, kuvailee Pothosin operatiivinen johtaja Thomas Miller tiedotteessa.

”Solein tarjoaa täydellisen aminohappoprofiilin, sopii vegaaneille, eikä siinä ole käytetty geenimuunneltuja organismeja.”

”Suuri virstanpylväs”

Solar Foods on aloittanut Soleinin kaupallistamisen Yhdysvalloissa keskittymällä ensimmäiseksi Health & Performance nutrition -kategoriaan.

Solarin kaupallisen johtajan Troels Nørgaardin mukaan Pothos on innostunut suomalaisproteiinista.

”He ovat pystyneet kehittämään tuotteen markkinoille todella nopeasti”, Nørgaard sanoo.

”On meille suuri virstanpylväs astua tähän markkinasegmenttiin ja sekoitusvalmiiden proteiinijauheiden tuotekategoriaan Yhdysvalloissa.”

Soleiinista tehtyjä tuotteita on ennen USA:ta ollut tarjolla singaporelaiskuluttajille.

Ilmasta kaapattu soleiiniproteiini löysi tiensä Fazerin suklaaseen – myynti käyntiin Singaporessa

EU:ssa uuselintarvikkeeksi luokiteltu proteiinijauhe odottaa vielä eurooppalaista myyntilupaa.

Ravinteikas tuote vähin päästöin

VTT:n ja LUT-yliopiston tutkimuksesta liikkeelle lähtenyt Solar Foods on kehittänyt menetelmän, jossa proteiinia tuottavat bioreaktoreissa mikrobit.

Prosessissa käytetään ilmakehästä saatavaa hiilidioksidia, vetyä ja happea. Lisäksi mikrobeille tarjoillaan pieniä määriä ravinteita. Tuotannossa hyödynnettävä sähkö on uusiutuvaa.

Solar Foodsin ensimmäinen kaupallisen mitan tehdas toimii Vantaalla. Sitä huomattavasti suurempi laitos on suunnitteilla Lappeenrantaan.

Päivi Ikonen

Lue myös:

Solar Foodsin tehdas tavoitteeseensa – tuottaa proteiinia kuin 300 lehmän maitotila 


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Nimi(Pakollinen)
This field is hidden when viewing the form
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.

Lisää uutisia