Spinnova yhteistyöhön amerikkalaisen ulkoiluvaatejätin kanssa

Ekologisia tekstiilikuituja valmistava Spinnova on solminut kumppanuuden yhdysvaltalaisen The North Facen kanssa.

Kehityssopimuksen päämääränä on kehittää uusia, vastuullisia teknisiä ulkoiluvaatteita. Kumppanukset pyrkivät kaupallistamaan Spinnova-materiaaleja sisältävät tuotteet ja viemään yhtiön kuidun kaupalliseen tuotantovolyymiin.

The North Face kuuluu maailman johtaviin ulkoiluvaatebrändeihin. Yhtiö on osa VF-konsernia, jonka liikevaihto viime tilivuonna oli 9,2 miljardia dollaria.

”Tämä on meille hieno mahdollisuus testata materiaalimme rajoja. Haluamme näyttää alalle uudenlaista esimerkkiä ekologisuudesta yhdistettynä tekniseen suorituskykyyn”, sanoo suomalaisyhtiön toimitusjohtaja ja toinen perustaja Janne Poranen.

Spinnova on VTT:n tutkimuksesta alkunsa saanut yritys, joka kehittää tekstiilikuituja havupuusta ja erilaisista jätemateriaaleista.

Spinnovan kuitua hyödyntävät vaatteissaan jo muun muassa Marimekko, ruotsalainen H&M ja norjalainen Bergans.

Jyväskylässä toimiva suomalaisyritys tiedotti helmikuussa rakentavansa ensimmäinen kaupallisen tehtaansa, jonka se arvioi starttaavan vuoden 2022 lopussa.

Yhteistyössä on mukana Spinnovan strateginen kumppani ja tuore osaomistaja Suzano. Brasilialaisyhtiö on maailman suurin selluntuottaja.

(Kuva Spinnova) Spinnova kehrää kuitua suoraan puusta ja erilaisista jätteistä. Prosessissa ei käytetä haitallisia kemikaaleja.

Aiheesta aiemmin:

Spinnova kehrää nyt tekstiilikuitua myös nahkajätteestä

Spinnovan kierrätyskuidusta syntyi voittoisa anorakki

Spinnovan ekokuitu palkittiin jälleen

Spinnova kehrää lankaa puusta – etenee kohti kaupallistamista

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia