St1 laajentaa biokaasuun – ostaa alan ruotsalaisyrityksen

Energiayhtiö St1 laajentaa toimintaansa biokaasuun.

St1 Nordic Oy:n tytäryhtiö St1 Sverige on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan se ostaa E.ON Biofor Sverige -yhtiön koko osakekannan. Myyjänä on E.ON Energilösningar AB.

E.ON Biofor kuuluu Ruotsin johtaviin biokaasualan toimijoihin. Yrityksellä on hallussaan liki kolmasosa alan liikennesegmentin markkinoista.

Yhtiö toimii Tukholmassa ja muualla Etelä-Ruotsin kaupunkialueilla.

E.ON Bioforilla on kuusi biokaasun tuotanto- ja jalostusyksikköä. Yritys toimittaa biokaasun asiakkailleen useiden myyntikanavien kautta.

”Biokaasuliiketoiminnan aloittaminen on konkreettinen askel kasvustrategiamme johdonmukaisessa ja pitkäjänteisessä toteuttamisessa”, sanoo St1 Nordicin Myynti-liiketoimintayksikön johtaja Mika Wiljanen.

 

Wiljasen mukaan yhtiö keskittyy investoimaan uusiutuvien polttoaineiden tuotantoon kestävistä raaka-aineista, lignoselluloosapohjaisten biopolttoaineiden ja geotermisen lämmön tutkimukseen sekä synteettisten polttoaineiden arvoketjun kehittämiseen.

E.ON-kauppa edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä ja viranomaisten hyväksyntää. Kaupan odotetaan toteutuvan kesäkuun 2021 loppuun mennessä. 

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia