Suomalaisyritys keksi korvaajan suksivoiteiden fluorille

Suomalainen Vauhti Speed Oy on kehittänyt suksivoiteisiin lisäaineita, jotka korvaavat voiteissa tähän asti käytetyt haitalliset fluoriyhdisteet. Yritys on jättänyt uutuusaineista patenttihakemukset.

Ensimmäiset fluorittomat suksien huoltotuotteet tulevat markkinoille jo alkavan talven lumille, lupaa yhtiön toimitusjohtaja, pintakemiasta tohtoriksi väitellyt Esa Puukilainen.

Joensuulaiskemisti on rakentanut uudet turvalliset voidekomponentit pitkäaikaisessa yhteistyössä muun muassa Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Sinkkistearaatti, alifaattisilla ryhmillä varustettu polydimetyylisiloksaani ja niiden seokset parantavat myös luistovoiteissa käytettävien hiilivetyvahojen ja parafiinien toiminnallisuutta, Puukilaisen mukaan kaikissa lumiolosuhteissa.

Lisäaineiden määrä ja suhde sekä vaharaaka-aineiden tyyppi voidaan optimoida erilaisten lumityyppien vaatimusten mukaisiksi.

Suomalaisfirma pyrkii innovaationsa myötä suksivoiteiden maailman markkinajohtajaksi.

(Kuva Vauhti Speed Oy) Uudet fluorittomat suksivoiteet ja suksien hoitotuotteet sopivat yhtiön mukaan niin sunnuntaihiihtäjien kuin kilpaurheilijoiden käyttöön.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia