The Little Gardenin ensimmäinen tuotantoyksikkö on valmistumassa Etelä-Floridaan. Kuvat: The Little Garden.

Suomalaisyritys lanseeraa uuden ruokakonseptin USA:ssa – kemikaaliton sisäviljely toimii vaikeissakin ilmasto-oloissa

The Little Garden -niminen konsepti yhdistää suomalaisen kasvihuoneteknologian, vastuullisen ruoantuotannon ja paikallisen sisäviljelyn.

Konsepti pohjautuu tehokkaaseen sisäviljelyyn, joka mahdollistaa tasalaatuisen ja ympärivuotisen sadon ilman turhia kemikaaleja.

Paikallinen tuotanto takaa tuoreuden ja vähentää logistiikan päästöjä. Sääriippumaton malli lisää ruokajärjestelmän resilienssiä ilmaston muuttuessa.

Ensimmäinen yksikkö valmistuu Etelä-Floridaan syksyllä 2025.

Floridan tuotantolaitoksen kapasiteetti on 500 000 kiloa salaattia.

 

Suljettuun vesiviljelyyn perustuvan, yhtiön patentoimalla ilmastonhallintasysteemillä varustetun yksikön pinta-ala on 8 300 neliötä.

Skaalattavissa maailmanlaajuiseksi

Suomalaisyrityksen tuotantomalli on skaalattavissa globaaliin käyttöön ja suunnattu erityisesti alueille, joissa ilmasto vaikeuttaa perinteistä viljelyä tai tuontiruoka hallitsee markkinaa.

Yhtiön taustalla on yli kolme vuosikymmentä osaamista kasvihuoneista ja kokemusta niiden teknologiasta.

”Ruoka on maailman suurin teollisuudenala ja keskellä murrosta”, sanoo Oskari Kariste, yksi The Little Gardenin perustajista.

”Me haluamme näyttää, että pienikin toimija voi tuoda jotakin aidosti uutta myös USA:n kokoisille markkinoille.”


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
This field is hidden when viewing the form
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia