The Little Garden -niminen konsepti yhdistää suomalaisen kasvihuoneteknologian, vastuullisen ruoantuotannon ja paikallisen sisäviljelyn.
Konsepti pohjautuu tehokkaaseen sisäviljelyyn, joka mahdollistaa tasalaatuisen ja ympärivuotisen sadon ilman turhia kemikaaleja.
Paikallinen tuotanto takaa tuoreuden ja vähentää logistiikan päästöjä. Sääriippumaton malli lisää ruokajärjestelmän resilienssiä ilmaston muuttuessa.
Ensimmäinen yksikkö valmistuu Etelä-Floridaan syksyllä 2025.

Suljettuun vesiviljelyyn perustuvan, yhtiön patentoimalla ilmastonhallintasysteemillä varustetun yksikön pinta-ala on 8 300 neliötä.
Skaalattavissa maailmanlaajuiseksi
Suomalaisyrityksen tuotantomalli on skaalattavissa globaaliin käyttöön ja suunnattu erityisesti alueille, joissa ilmasto vaikeuttaa perinteistä viljelyä tai tuontiruoka hallitsee markkinaa.
Yhtiön taustalla on yli kolme vuosikymmentä osaamista kasvihuoneista ja kokemusta niiden teknologiasta.
”Ruoka on maailman suurin teollisuudenala ja keskellä murrosta”, sanoo Oskari Kariste, yksi The Little Gardenin perustajista.
”Me haluamme näyttää, että pienikin toimija voi tuoda jotakin aidosti uutta myös USA:n kokoisille markkinoille.”
Tilaa Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!