Taerosol aloitti kosmeettisten aerosolien valmistuksen

Teknisiä aerosoleja ja muita teknokemian tuotteita elektroniikka- ja muun teollisuuden tarpeisiin valmistava Taerosol Oy on käynnistänyt myös kosmeettisten aerosolien tuotannon.

Kangasalla toimiva yritys satsaa etenkin private label -valmistukseen ja tekee aerosoleja hiustuotebrändeille, kuten SIM Finlandille.

Taerosol on ainoa suomalainen kosmetiikan aerosolien valmistaja. Alan aiemmista kotimaisista yrityksistä viimeinenkin lopetti aerosolituotantonsa vuosia sitten.

”Kaikki Suomessa markkinoilla olevat kosmetiikkabrändit teettivät kosmeettiset aerosolit ulkomailla, joten havaitsin tässä tarpeen valmistaa aerosolikosmetiikkaa kotimaassa”, taustoittaa Taerosolin toimitusjohtaja Heikki Jalava tiedotteessa.

”Palkkasimme kolme vuotta sitten tuotekehitykseen kemistin, joka alkoi kehittää hiusmuotoilutuotteita, kuten kuivashampoita, hiuskiinteitä, muotovaahtoja ja muita kosmeettisia aerosolivalmisteita.”

”Kosmetiikka-alalla lupaava tulevaisuus”

Heikki Jalava jää vuodenvaihteessa yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi, mutta myös hänen seuraajansa Antti Pirttilahti uskoo yrityksen uuden tuotantosektorin tulevaisuuteen.

”Taerosol on tehnyt merkittäviä investointeja kosmetiikkalinjaan ja automaatioon. Näemme tulevaisuutemme kosmetiikka-alalla erittäin lupaavana”, Pirttilahti sanoo.

”Tavoitteena on kasvaa koti- ja vientimarkkinoilla sekä vähintään kaksinkertaistaa liikevaihto tulevien viiden vuoden aikana.”

Kasvu edellyttää hänen mukaansa toimitilojen laajentamista, mutta siihen yhtiössä on jo varauduttu.

Myös teollisten teknokemian tuotteiden kehittäminen jatkuu.

”Tällä sektorilla tuotevalikoima on jo laaja, ja siellä mahdollisuutena on kehittää entistä ympäristöystävällisempiä ja käyttäjille turvallisempia tuotteita.”

(Kuva Tero Hakala) Kemisti Annastiina Romppanen ja laboratoriotekniikan insinööriksi keväällä 2022 valmistuva harjoittelija Jane Koskimäki tekevät ja testaavat tuotenäytteitä.

Aiheesta aiemmin:

Korona antoi vauhtia pienelle teknokemian yritykselle


 

Tartu Kemia-lehden tilaustarjouksiin:

  • Tilaa itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 69 euroa. Hintaan kuuluu sähköinen näköislehti, jota on helppo lukea ja jakaa.
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 49 euroa
  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 19 euroa

Katso lisätiedot ja tee tilaus täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia