Tampereen yliopistoon uusi terveysteknologian koulutus

Tampereen yliopisto käynnistää terveysteknologian kehittämiseen ja kaupallistamiseen keskittyvän koulutuksen.

Yliopisto on kouluttanut terveysteknologian osaajia jo vuosia. Uusi koulutus sopii erityisesti yrityksille ja organisaatioille, jota kantavat huolta osaajien riittävyydestä.

”Koulutuskokonaisuus vastaa tarvittavaan osaamistarpeeseen. Kursseja suunniteltaessa on otettu huomioon etenkin työelämän tarpeet ja aikuiset oppijat”, kertoo professori Minna Kellomäki yliopiston sivuilla.

Kurssit voi suorittaa etänä ja työn ohessa. Kursseista saa todistuksen, joilla voi osoittaa osaamistaan muun muassa auditoinneissa.

Koulutus tarjoaa tietoa uusista EU-säädöksistä

Terveysteknologia on pitkään kuulunut nopeimmin kasvaviin korkean teknologian vientialoihin.

Toimiala käy parhaillaan läpi murrosta, sillä keväällä 2017 tulivat voimaan EU:n lääkintälaitteiden ja in vitro -diagnostiikkalaitteiden uudet asetukset. Niiden siirtymäaika päättyy keväällä 2021.

Potilasturvallisuuteen tähtäävät asetukset kiristävät valmistajayritysten velvoitteita verrattuna edeltäviin direktiiveihin.

”Uusi koulutuksemme tarjoaa opiskelijoille viimeisimmän tiedon muuttuvista säädöksistä ja standardeista”, Minna Kellomäki sanoo.

Terveysteknologia ry:n toimitusjohtajan Saara Hassisen mukaan tamperelaiskoulutus on yrityksille hyvä mahdollisuus lisätä henkilöstönsä osaamista.

Vastuuhenkilölle tiukat vaatimukset

”Säädösten myötä valmistavan yrityksen on nimettävä niiden noudattamisesta vastaava henkilö, jolla on merkittävät vastuut ja velvollisuudet myös laadunhallinta-asioissa”, Hassinen kertoo.

Isoissa yrityksissä vastuuhenkilön tulee olla firman oma työntekijä. Alle 50 hengen yrityksissä resurssin voi hankkia ulkoisena palveluna. Resurssin on kuitenkin oltava pysyvästi yrityksen saatavilla ja käytössä.

Asetukset edellyttävät, että vastaavalla henkilöllä on tekniikan, lääketieteen, farmasian, oikeustieteen tai muun soveltuvan tieteenalan yliopistotasoinen koulutus.

Lisäksi tällä on oltava vähintään vuoden ammattikokemus joko lääkinnällisiin laitteisiin liittyvistä sääntelyasioista tai laadunhallintajärjestelmistä.

Jos vastuuhenkilöltä puuttuu yliopistokoulutus, sen voi korvata vähintään neljän vuoden ammattikokemuksella.

Ensimmäinen haku Tampereen yliopiston uuteen koulutukseen on avoinna 15. elokuuta 2020 asti.

(Kuva Tampereen yliopisto) Uusi koulutus sopii etenkin aikuisopiskelijoille, kertoo professori Minna Kellomäki.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia