Tuotanto jatkuu Tampereella – NextPharma osti Santenin silmälääketehtaan

Japanilainen lääkeyhtiö Santen myy Tampereen-tehtaansa saksalaiselle NextPharmalle. Kauppa takaa, että tuotantolaitos voi jatkaa toimintaansa. Santen oli aiemmin ilmoittanut sulkevansa sen.

NextPharma ottaa haltuunsa tamperelaistehtaan henkilöstöineen ja jatkaa siellä silmälääkkeiden valmistamista Santenille. Kauppa ja toimintojen siirto on määrä saada päätökseen kesän aikana.

NextPharman palvelukseen siirtyvät kaikki 181 henkeä, jotka työskentelevät Tampereen-tehtaan tuotannossa, laadunvalvonnassa ja muun muassa it-tehtävissä.

Tamperelaislaitoksen tutkimus- ja kehitystoiminnasta, laadunvarmistuksesta, lääketurvasta sekä hallinnosta, myynnistä ja markkinoinnista vastaava henkilöstö jatkaa työtään Santen Oy:n palveluksessa.

Santen on silmälääkkeiden markkinajohtaja Japanin lisäksi Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

NextPharma on Euroopan johtava lääkkeiden sopimuskehittäjä ja -valmistaja, joka toimittaa tuotteitaan maailmanlaajuisesti. Yhtiöllä on ennestään viisi toimipistettä Saksassa ja yksi Ranskassa.

Silmätippapulloja täytetään Santenin Tampereen-tehtaassa. Tuotantolaitos on steriilin Blow-Fill-Seal -teknologian erikoisosaaja.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia