Turkulainen Biovian rakentaa uuden lääketehtaan – 50 miljoonan euron investointi

Biologisia lääkkeitä kehittävä ja valmistava Biovian Oy rakennuttaa uuden lääketehtaan Turkuun. GeneCity-nimisen kiinteistön on määrä valmistua vuoden 2024 lopussa.

Vuonna 2003 perustettu Biovian on Turun merkittävimpiä bioalan toimijoita, joka työllistää tätä nykyä lähes 200 henkeä. Yhtiö toimii BioCityssä, PharmaCityssä ja ElectroCityssä, joissa sillä on noin 5 100 neliömetriä tuotanto- ja toimistotiloja.

Uuden kiinteistön pinta-alaksi tulee noin 6 400 neliömetriä, joten yhtiön tilat laajenevat yhteensä 11 500 neliöön.

Investoinnin kokonaisarvo on reilut 50 miljoonaa euroa. Tuotannon uudessa tehtaassa on tarkoitus käynnistyä vuoden 2025 alussa.

Vientiyritys haluaa vastata kasvavaan kysyntään

”GeneCity-laajennushankkeen avulla Biovian pyrkii vastaamaan kasvavaan kysyntään biologisten lääkkeiden sopimuskehityksessä ja -valmistuksessa”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Antti Nieminen.

”Lisäkapasiteetti mahdollistaa useampien projektien samanaikaisen etenemisen ja vahvistaa asemaamme ”täyden palvelun” biologisten lääkkeiden sopimusvalmistajana.”

Biovianin liikevaihdosta noin 80 prosenttia tulee viennistä. Jatkossa viennin osuus voi Niemisen mukaan nousta entisestään.

”Asiakaskuntamme kasvaa jatkuvasti globaalisti, ja tulevaisuudessa pystymme vastaamaan entistäkin paremmin asiakkaidemme vaatimuksiin.”

Valmistuskapasiteetin noustessa yhtiö rekrytoi myös lisää henkilökuntaa. Uusia työpaikkoja on tulossa arviolta sata.

Tilaa myös mahdolliselle lisäosalle

Elokuussa 2023 käynnistyvä rakennushanke käsittää yksikerroksisen tuotantolaitoksen, kolmeen kerrokseen sijoittuvat toimistotilat ja kellarikerrokseen tulevat varasto- ja aputilat.

Turun Itäharjulla sijaitsevalle tontille voidaan tarvittaessa rakentaa myöhemmin vielä noin 2 400 neliömetrin lisäosa.

GeneCityn on suunnitellut Sigge Arkkitehdit, jonka lähtökohtana oli luoda Tiedepuistoksi muuttuvalle Itäharjulle uusi maamerkki. Rakennuksen julkisivut ovat lasia ja kolmiulotteista keraamista laattaa.

Rakentamisesta vastaa Rakennustoimisto Lundén. Tehtaan puhdastilan on suunnitellut Elomatic Engineering, joka myös toteuttaa tilan.

(Havainnekuva Sigge Arkkitehdit) Uusi lääketehdas toteutetaan Leed-sertifikaatin v4-version platinatason mukaisesti, eli kiinteistön aiheuttama ympäristökuormitus ja energiankulutus pyritään minimoimaan koko sen elinkaaren ajan.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia