Ympäristöteollisuus sai uuden nimen – vihreää siirtymää vauhdittaa nyt Kierrätysteollisuus ry

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry on vaihtanut nimekseen Kierrätysteollisuus ry. Edunvalvontajärjestön mukaan uusi nimi kuvastaa entistä paremmin sen jäsenistöä.

Kierrätysteollisuus ry:n jäsenyritykset toimivat kiertotalouden arvoketjussa etenkin raaka-aineiden kierrätyksen, jätehuollon, purkamisen, teknologian kehityksen ja myynnin, koulutuksen ja konsultoinnin saralla.

”Uuden nimen myötä edustamme vahvemmin jäseniämme ja nostamme esiin yritysten merkityksen kiertotalouden rakentamisessa”, sanoo Kierrätysteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mia Nores.

Jäsenyritykset sijoittuvat kiertotalouden solmukohtaan, jossa kierrätetyt materiaalit muokataan uusiksi raaka-aineiksi ja tuotteiksi. Järjestö toivoo seuraavan hallituksen ohjelmaan uusiomateriaalien käyttöä edistäviä ohjauskeinoja.

”Jätevero on ollut toimiva ohjauskeino, koska se on ohjannut jätettä kierrätykseen. Harvaa jätelajia kuitenkin verotetaan, ja verotusta pitäisi rohkeasti kehittää”, Nores toteaa.

”Myös julkisilla hankinnoilla voidaan ohjata materiaalien käyttöä. Esimerkiksi tierakentamisessa voidaan helposti hyödyntää useita erilaisia kierrätettyjä materiaalivirtoja, jos tahtoa löytyy.”

”Kiertotalous on uudistuvaa markkinataloutta”

Kierrätysteollisuus ry näkee, että kiertotalous on keskeinen vihreän siirtymän mahdollistaja, jonka on rakennuttava markkinaehtoisille ratkaisuille.

”Tavoittelemme parempaa kilpailuneutraliteettisääntelyä ja -valvontaa Suomeen. Kilpailu on tervetullutta ja edistää teknologista kehitystä ja investointeja, mutta sen pitää olla kaikin puolin reilua etenkin toimialalla, jolla jätelainsäädäntö antaa julkiselle toimijalle vahvan aseman”, Nores linjaa.

Hänen mukaansa on tärkeää, että jätteet nähdään resurssina, joka tulee käyttää uudelleen eikä ohjata polttoon.

”Tässäkin on oleellista, että sääntely mahdollistaa sen, että jätettä synnyttävät tahot voivat valita itse omat kumppaninsa kierrätyksen edistämiseksi.”

Kierrätysteollisuus ry on Kemianteollisuus ry:n jäsenyhdistys.

(Kuva Pixabay) Perinteisestä jätehuollosta on kehittynyt uusi, kasvava teollisuudenala, kierrätysteollisuus.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia