Amerikkalainen silmälääkeyhtiö ostaa annosteluteknologiaa Turusta

Yhdysvaltain New Jerseyssä toimiva biolääkekehitysyhtiö Iveric Bio ostanut oikeuden käyttää turkulaisen DelSiTech Oy:n lääkeannosteluteknologiaa.

Teknologia perustuu suomalaisyrityksen patentoimaan biohajoavaan silikapohjaiseen biomateriaaliin.

Osapuolten solmima yhteistyö- ja lisenssisopimus koskee Iveric Bion kehittämää Zimura-silmälääkettä, joka on tällä hetkellä kliinisissä kolmannen vaiheen potilastutkimuksissa.

Zimura, jonka vaikuttava aine on avasinkaptadipegoli, on kompleksinen oligonukleoidi-lääkevalmiste. Lääke estää kroonista tulehdusta ja solukuolemaa verkkokalvon soluissa ja hidastaa siten esimerkiksi silmänpohjan rappeutumisen aiheuttamaa näönmenetystä.

Lääke annostellaan pistoksena suoraan silmän lasiaiseen kuukauden välein.

Kolmas perättäinen sopimus

DelSiTechin annosteluteknologian avulla Zimurasta voidaan kehittää tuote, joka vapauttaa lääkeainetta kauemmin ja pidentää näin annosteluväliä.

”Lisenssisopimus Iveric Bion kanssa vahvistaa DelSiTechin asemaa maailman johtavana teknologiayhtiönä pitkävaikutteisten lääkkeiden kehityksessä silmäsairauksiin”, sanoo suomalaisyhtiön toimitusjohtaja Lasse Leino.

Teknologialisenssisopimus tällä terapia-alueella on DelSiTechille jo kolmas lyhyessä aikaa. Yhtiö allekirjoitti maaliskuussa 2022 sopimuksen sveitsiläisen Optifye Therapeuticsin kanssa ja syksyllä 2023 amerikkalaisen Visus Therapeuticsin kanssa.

Iveric Bio maksaa DelSiTechille sopimuksen allekirjoitusmaksuna 1,25 miljoonaa euroa ja merkittävän suuria etappimaksuja eri kehitysvaiheissa. Lisäksi DelSiTech saa rojalteja ja etappimaksuja kaupallistamisesta ja tuotteiden myynnistä.

(Kuvituskuva Adobe Stock) Silmälääkkeestä saadaan suomalaisen annosteluteknologian ansiosta pitkävaikutteisempi.

Aiheesta aiemmin:

Suomalaiselle DelSiTechille päänavaus Kiinan lääkekehitysmarkkinoille

Turkulaista annosteluteknologiaa sveitsiläiselle silmälääkeyhtiölle

Suomalaisyritykselle WHO:n miljoonarahoitus lastenlääkkeiden kehitykseen

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia