Ämpäristöteko on jo perinne – kotien kovat muovituotteet kierrätykseen

Kuluttajat saavat taas tilaisuuden tehdä ämpäristöteon ympäristön hyväksi. Kotitalouksien jäykkiä muovituotteita vastaanotetaan kierrätysasemilla 5. kesäkuuta 2023.

Muoviteollisuus ry:n järjestämään kierrätystempaukseen on jo ilmoittautunut ennätysmäärä toimijoita.

”Meihin on otettu aktiivisesti yhteyttä, ja pyydetty päästä mukaan Ämpäristötekoon. Arvostan sitä kovasti. Mitä laajempi verkostosta saadaan, sitä paremmin keräykset toimivat ja muovit saadaan kiertoon”, sanoo Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä.

”Aiempien vuosien perusteella kotitalouksiin kertyy paljon kovia muovituotteita, joista halutaan päästä eroon mutta ei tiedetä, miten. Maailman ympäristöpäivänä 5.6. niistä ei pelkästään pääse eroon, vaan ne saadaan kiertämään.”

Ämpäristöteko-pisteisiin voi viedä elinkaarensa loppuun tulleita muoviesineitä, jotka on tehty polyeteenistä (PE) tai polypropeenista (PP). PE ja PP ovat kotitalouksien kovamuovituotteiden ylivoimaisesti yleisimmät muovilaadut.

Ämpäreistä pulkkiin ja puutarhakalusteisiin

Kotien tyypillisiä kovamuovisia esineitä ovat ämpärit, pulkat, lasten ammeet, puutarhakalusteet, saavit, kukkaruukut, vesikanisterit, kastelukannut sekä eväs- ja muuttolaatikot.

Keräykseen voi toimittaa myös esimerkiksi lapiot ja lumikolat, kunhan ensin irrottaa niistä metallit ja muut materiaalit.

Ämpäristöteon keräysasemia on ainakin Espoossa, Helsingissä, Kaarinassa, Kemiönsaaressa, Kirkkonummella, Kouvolassa, Lahdessa, Laitilassa, Lempäälässä, Lohjalla, Paimiossa, Paraisilla, Porvoossa, Raisiossa, Raumalla, Salossa, Tampereella, Turussa, Uudessakaupungissa, Vaasassa, Valkeakoskella ja Ylihärmässä.

Keräysasemista vastaavat tahot ovat Amcor Flexibles Valkeakoski, Atolli, Borealis Polymers, Coreplast Laitila, HSY Sortti, Kiilto, Leo Laine (Lokari), Lounais-Suomen Jätehuolto, Motoseal, MSK Plast, Muovipoli, Muovityö Hiltunen, Okartek, Orthex Group, Plastex, Primo Finland, Satatuote, Solvay Chemicals Finland, Stormossen, Tampereen yliopisto, Vilpe ja Wiitta.

Keräyspisteiden päivittyvät osoitetiedot ja aukioloajat löytyvät täältä. Muoveista ja niiden käyttökohteista saa tietoa täältä.

(Kuva Adobe Stock) Kierrätykseen kelpaavat niin lasten leikkiämpärit kuin isommatkin kovamuovituotteet.

Ämpäristöteko kerää jälleen kovamuovit kiertoon

Yleisön pyynnöstä – Ämpäristöteko tulee taas

Ämpäristöteko panee kovamuovit kiertämään


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia