Biontechin Marburgin-tehdas ennätysajassa koronarokotteiden tuotantoon

Biontech SE -biotekniikkayhtiö on saanut käyntiin Biontechin ja Pfizerin kehittämän covid-19-rokotteen tuotannon Saksan Marburgissa.

Tuotantolaitoksen muutos toteutettiin ennätysajassa Siemensin automaatio- ja digitaaliratkaisuilla.

Rokotteen vaikuttavaa ainetta päästiin valmistamaan helmikuussa ja itse rokotetta maaliskuun lopulla. Marburgin laitos tuottaa jo ensimmäisen vuosipuoliskon aikana arviolta 250 miljoonaa rokoteannosta.

Biontech osti rokotteiden valmistusta varten viime syksynä tuotantolaitoksen, jossa oli jo valmiudet bioteknologisten aineiden tuottamiseen.

Vanhan laitoksen muuttaminen tiukat vaatimukset täyttävään mRNA-rokotteen tuotantoon oli vaativa ja monivaiheinen projekti.

Siemensin ja Biontechin asiantuntijoiden yhteistyöllä projektin aikataulu saatiin tikistettyä noin vuodesta viiteen kuukauteen.

Uuden tuotannonohjausjärjestelmän keskeisten toimintojen käyttöönotto toteutettiin vain kahdessa ja puolessa kuukaudessa.

Laitoksen kaikkia prosesseja ohjataan nyt Siemensin järjestelmillä. Tuotantoprosesseja voidaan kehittää, optimoida ja hallita automaattisesti, ja digitalisointi mahdollistaa tuotannon paperittoman dokumentoinnin.

Projektissa tarvittiin verkkotekniikkaa, wlan-tukiasemia, kommunikaatioteknologiaa ja automaatiosuunnittelualusta.

Biontech ja Siemens ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä, jota koronapandemia on entisestään tiivistänyt.

Koronarokotteiden tarve on globaalisti huutava. Biontechin ja Pfizerin rokote on Euroopan lääkeviraston hyväksymistä tällä hetkellä ainoa, jonka katsotaan soveltuvan kaikille 16 vuotta täyttäneille.

Leena Joutsen

(Kuva Biontech SE) Laitoksen kaikkia järjestelmiä muokattiin ennen kuin rokotetuotanto pääsi käyntiin Marburgissa.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia