Bubbles with Benefits – selluloosapohjainen kuplamuovi voitti opiskelijoiden innovaatiokisan

Wood U Innovate -kilpailun on voittanut keksintö nimeltään Bubbles with Benefits. Monilta ominaisuuksiltaan kuplamuovia muistuttavan selluloosapohjaisen, biohajoavan materiaalin ideoivat Aalto-yliopiston opiskelijat Satu Paavonsalo ja Valentin Schwarz.

”Innovaatiomme on täysin puupohjainen materiaali, joka voi korvata muovipohjaisen kuplamuovin pakkauksissa”, korkeakouluopiskelijoille suunnatun kisan voittajakaksikko kertoo.

Metsäteollisuus ry:n ja Puunjalostusinsinöörit ry:n järjestämän kilpailun ykköspalkinto on 8 000 euroa, jonka Paavonsalo ja Schwarz aikovat käyttää keksintönsä kehittämiseen ja esimerkiksi nettisivujen toteutukseen.

”Nuorten halu ja kyky näyttää mitä ideoita heillä on – vaativankin yleisön edessä – ja rohkeasti lähteä toteuttamaan niitä, on erittäin inspiroivaa”, sanoo johtaja Maarit Lindström Metsäteollisuus ry:stä.

Toisen tuomariston jäsenen, Puunjalostusinsinöörit ry:n toimitusjohtajan Antti Lindqvistin mukaan voittajainnovaatio täyttää kilpailussa haetut ominaisuudet, ja siinä on vau-efektiä.

Ilmanpuhdistusta ja vaahdotusfraktiointia

Kisan kakkossijalle ylsi Liisa Loposen keksintö puhdistaa sisäilmaa sienirihmaston avulla. Kolmannen sijan veivät Joonas Pyykkö, Teo Naukkarinen ja Hanna Tiihonen vaahdotusfraktiointiin liittyvällä ideallaan.

Wood U Innovate -kilpailun tarkoitus oli innostaa opiskelijoita pohtimaan, mihin kaikkeen puuta voi hyödyntää ja voisiko puusta olla globaalien megatrendien tuomien haasteiden ratkaisijaksi.

Tuomaristoon kuuluivat myös Katariina Kemppainen Metsä Groupista, Jenny Müller-Wahlman Stora Ensosta, Pia Nilsson UPM:stä ja Atte Virtanen VTT:stä.

(Kuva Pixabay) Kuplamuovia ei välttämättä tarvitse tehdä fossiilisesta raaka-aineesta, opiskelijatyö osoittaa. Kuvituskuva.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia