Avauspäivän päättävä get together -tilaisuus kokosi hyväntuuliset ammattilaiset yhteen vuoden 2022 ChemBio Finland -tapahtumassa. Kuva: Messukeskus.

ChemBio Finland avautuu 10. huhtikuuta – Helsingin Messukeskuksesta jälleen kemian hermokeskus

Helsingin Messukeskuksesta sukeutuu jälleen kemian hermokeskus, kun kaksipäiväinen ChemBio Finland 2024 avaa ovensa 10. huhtikuuta.

Pohjoismaiden suurimman kemian ja bioteknologian ammattitapahtuman kattauksessa on lähes sadan näytteilleasettajan näyttely ja laaja seminaariohjelma.

Avauspäivä huipentuu tälläkin kertaa palkintojenjakoon ja get together -tilaisuuteen Plaza-lavalla.

ChemBio Finlandin kotisivuilla voi tutustua ohjelmaan ja rekisteröityä kävijäksi, jolloin sisäänpääsy tapahtumaan on maksuton.

Näytteilleasettajat odottavat antoisia kohtaamisia

Teimme kokeneille näytteilleasettajille kiertokyselyn kolmen pointin taktiikalla:

  1. Miten kuvaisit ChemBio-tapahtuman merkitystä yrityksellenne?
  2. Millaisia odotuksia ja tavoitteita teillä on tämän vuoden tapahtumalle?
  3. Mitä sanoisit niille, jotka vielä miettivät, lähteäkö messuille?

Vastaukset ovat omiaan nostattamaan messukuumeen, sillä yritykset ovat valmistautuneet huolella ja odottavat innolla kävijöiden kohtaamista.

Tuotepäällikkö Petra Honkavirta, Hosmed Oy:

  1. ChemBio on meille se päätapahtuma, josta pois jäämistä ei edes harkita. Se kokoaa alan ihmiset yhteen ja on hyvin tärkeä verkostoitumistapahtuma.
  2. Toivon, että tulee paljon kävijöitä ja saamme mielenkiintoisia keskusteluja. On tosi kiva luoda uusia kontakteja ja tietysti tavata ostoaikeissa olevia asiakkaita. Itse tykkään sosialisoida, ja ChemBio tarjoaa tähän erinomaisen tilaisuuden.
  3. Kannattaa ehdottomasti tulla. Teams-tapaamiset kuuluvat nykypäivään, mutta kasvokkain käytävät keskustelut antavat monesti paljon enemmän.
Mitä enemmän kävijöitä, sen parempi. ChemBio-konkareihin kuuluva Petra Honkavirta iloitsee vilinästä vuoden 2019 tapahtumassa. Kuva: Heidi Koivunen/Messukeskus.

 

Tuotepäällikkö Panu Kantola, Innovatics:

  1. ChemBio tuo hyvän vaihtelun normaaliin arkirutiiniin ja hetken pysähtyä kuuntelemaan trendejä ja ideoida tulevaa. Se on merkittävin yksittäinen tapahtuma, ja sillä on hyvä maine.
  2. Odotan hyviä keskusteluita sekä nykyisten asiakkaiden että muiden messukävijöiden kanssa.
  3. Messut on hyvä tapa tutustua eri asioihin matalalla kynnyksellä. Tunnelma on ollut aina positiivinen ja eteenpäin katsova.

Account Manager Jussi Laiho, Agilent Technologies Finland Oy:

  1. Kansainväliselle yritykselle paikalliset tapahtumat eivät ole tunnettavuuden kannalta ehkä ihan niin tärkeitä kuin maahantuojille. Olemme kuitenkin myös vahva paikallinen yritys, ja meille on tärkeää esitellä tiimiämme ja palvelujamme kotimaisille asiakkaille.
  2. Tavoitteemme on palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin ja auttaa suomalaisia yrityksiä menestymään.
  3. Chembiossa tapaa uusia ja vanhoja tuttuja, ja erityisesti avauspäivän iltatilaisuus taitaa olla tänä vuonna suosittu.

Tuotepäällikkö Ismo Lokinoja, Hosmed Oy:

  1. ChemBio on ollut Hosmedin tärkein tapahtuma jo vuosien ajan, ja siihen on panostettu paljon. Esittelemme analytiikan ja näytteenvalmistelun laiteuutuuksia ja mielenkiintoisia sovelluksia.
  2. Tavoitteena on tavata tuttuja asiakkaita tavallista hieman epävirallisimmissa merkeissä. Rakennamme standista helposti lähestyttävän. Mieltä lämmittää, jos messuilla saadaan käyntiin uusia projekteja, jotka eivät vielä aiemmin olleet tiedossa.
  3. Monet luottavat nettihakuihin mittaustekniikoita ja laitteita vertaillessaan. Mikään ei kuitenkaan korvaa avointa keskustelua asiantuntijan kanssa. Analyysituloksen voi yksinkertaisimmillaan esittää yhtenä lukuna, mutta tosiasiassa tuloksen oikeellisuuteen vaikuttavat lukuisat eri tekijät. Myyjät ja huoltomiehet ovat konkreettisesti pohtineet kokonaisuuksia asiakkaiden sovellusten kautta. Kannattaa tulla juttelemaan, me voimme oikeasti auttaa.

Ryhmäpäällikkö Jukka Lapinniemi, GWB:

  1. Meille messut ovat iso juttu, johon olemme panostaneet vuosien ajan. Pyrimme tuomaan osastolle paljon uutta nähtävää, jonka uskomme kiinnostavan laboratorion ammattilaisia.
  2. Toivon ja uskon, että paikalle tulee entistä enemmän ihmisiä inspiroitumaan ja kokemaan uutta. Sanoisin, että meidän tavoitteemme täyttyvät, kun voimme auttaa tulijoita löytämään uusia ratkaisuja, joiden avulla he pystyvät saavuttamaan laboratorion tavoitteet.
  3. Kannattaa tulla! Kaikki kiinnostava löytyy saman katon alta, ja mukaansa saa varmasti uusia virikkeitä oman työn tueksi. Kannustan esimiehiä tulemaan tiiminsä kanssa paikan päälle, sillä tuomiset hyödyttävät varmasti työnantajaa.
GWB:n osastolla käytiin hyviä keskusteluja myös edellisessä ChemBio-näyttelyssä kesäkuussa 2022. Kuva: Messukeskus.

 

Toimitusjohtaja Kati Mykkänen, Labo Line:

  1. ChemBio on Labo Linelle merkittävin tapahtuma. Se tarjoaa loistavan tilaisuuden päästä tapaamaan runsaasti alan ihmisiä yhdellä kertaa.
  2. Toivomme tapaavamme paikan päällä paljon vanhoja ja uusia asiakkaita ja odotamme innolla hyviä keskusteluja.
  3. Kannustan kaikkia tulemaan alan suurimpaan kotimaiseen tapahtumaan Helsingin Messukeskukseen. Osastollamme pääsee näkemään suuren joukon laitteita ja tutustumaan tuoteuutuuksiin. Messut tarjoavat kävijöille varmasti paljon uusia, hyviä ideoita vietäväksi mukaan työpaikalle.

Markkinointipäällikkö Virve Pirinen, Miele Professional

  1. ChemBio on meille merkittävin, monipuolinen laboratorioalan ammattitapahtuma Suomessa.
  2. Toivomme tietysti paljon kävijöitä. Esittelemme messuilla uuden, sopivasti kapean ja täyttömäärältään suuren sarjan laboratoriolasin pesuun ja monipuolisen lastausjärjestelmän.
  3. Ehdottomasti kannattaa lähteä. Ennakkorekisteröinnillä pääsee ilmaiseksi innovaatioiden äärelle.

Toimitusjohtaja Marjut Pokkinen, Software Point

  1. ChemBio ja sitä edeltäneet Kemian Päivät ovat aina olleet vuoden tärkein markkinointi- ja myyntitilaisuus. Kokemusta meillä on jo yli 30 vuoden ajalta.
  2. Tärkeää on asiakkaiden tapaaminen ja uusien kontaktien luominen. Uusimpien laboratorion tiedonhallinnan digitalisaatioratkaisujen esittely unohtamatta messumarkkinatunnelmaa.
  3. Messut ovat näinä virtuaalipalaveriaikona ainutlaatuinen tilaisuus keskustella kasvokkain näytteilleasettajien asiantuntijoiden kanssa ja tutustua ”livenä” uusimpiin asioihin, tuttujen tapaamista unohtamatta.
Kävijät iloitsivat pitkän poikkeusajan päätyttyä kohtaamisista kasvokkain edellisessä ChemBio Finlandissa kesäkuussa 2022. Kuva: Messukeskus.

 

Valokeilassa kestävä kemia ja kriittiset materiaalit

Monipuolisen, toistakymmentä teemaa sisältävän luento-ohjelman antiin kuuluu Suomen Akatemian Kriittiset materiaalit kaupunkien kiertotaloudessa -ohjelman, tuttavallisemmin Romulus-ohjelman, vuosiseminaari 10. huhtikuuta.

Oulun yliopiston kestävän kemian yksikköä johtava professori Ulla Lassi kertoo akkuarvoketjun mahdollisuuksista ja haasteista kestävyyden kannalta.

Materiaalifysiikan professori Vesa-Pekka Lehto Itä-Suomen yliopistosta pyrkii projektissaan korvaamaan litiumioniakkujen sisältämän piin materiaalilla, joka syntyy ohran kuorituhkasta tai muista maatalouden sivuvirroista.

Aalto-yliopiston Miguel Carolla on kehitteillä seuraavan sukupolven akkujen hiilipohjaisia anodimateriaaleja, joista hän kertoo omassa puheenvuorossaan.

Itsekorjautuvia puolijohdemateriaaleja kehittävä Flyura Djurabekova Helsingin yliopistosta valottaa tutkimushankkeensa tuoreimpia löytöjä.

Ympäristöteknologiayritys Tanan toimitusjohtajan Kalle Saarimaan esityksestä selviää, miksi pelkästä lineaaristen prosessien kestävöittämisestä on aika siirtyä todelliseen kiertotalouteen.

Onko yhdyskuntajäte pelkkää jätettä vai voisiko siitä tulla vaurauden lähde? Sitä pohtii esityksessään Oulun yliopiston tutkija Priyadharshini Perumal.

Samaa aihetta liippaa Helsingin yliopiston Ari Salmi, joka haluaa ottaa niin sanottujen kaupunkikaivosten eli elektroniikkajätteen arvoaineet talteen ultraäänen avulla.

Lisäarvoa jätteelle etsii myös Turun yliopiston professori Kati Miettunen, joka puhuu kierrätysmateriaalien hyödyntämisestä aurinkokennoissa.

 

Monipuolinen ohjelma kokoaa perinteisesti hyvän joukon kuulijoita seminaarisaleihin ja näyttelyhallin Plazalle. Kuva: Messukeskus.

 

Luento-ohjelmasta ison osan muodostavat Kemian Päivät, joiden vetonauloihin kuuluu tänä vuonna Suojelu, Pelastus ja Turvallisuus ry:n seminaari.

Muun muassa ulko-, puolustus- ja sisäministeriöiden asiantuntijat esiintyvät 11. huhtikuuta järjestettävässä seminaarissa CBRN-näkökulmia NATO-Suomesta, jonka aiheisiin voi tutustua täällä.

Torstain Biofoundaries for bioeconomy -seminaarin teemoja ovat kestävän kehityksen haasteet ja ratkaisut, metabolinen mallintaminen, C1-hiililähteiden hyödyntäminen sekä teollisen biotekniikan mahdollisuudet.

Startup and Innovation Forum -seminaarissa keskustellaan turvallisuudesta tuoteinnovaatioissa.

Koko ohjelmatarjontaa pääsee selailemaan täällä.

ChemBio Finlandin rinnalla järjestetään kemikaaliturvallisuuden Helsinki Chemicals Forum Helsingin Messukeskuksessa 10.–11. huhtikuuta.

Tapahtumakokonaisuuteen kuuluu myös aiemmin PulPaperina tunnettu metsäteollisuuden Pulp & Beyond, joka avataan jo 9. huhtikuuta.

Leena Joutsen

Lue myös:

ChemBio Finland 2024 -tapahtumassa keskustellaan vihreästä siirtymästä ja vetytaloudesta

Kemikaaliturvallisuuden osaajat ja johtajat kokoontuvat jälleen Helsinki Chemicals Forumiin


Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla kylpylävuorokauden arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

 

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia