CSC: Laajenna verkostoasi tutkimusvierailuilla

Oletko pohtinut modernien laskennallisten menetelmien hyötyä työsi tukena? Haluaisitko tehdä yhteistyöprojektin soveltaen suurteholaskentaa ja verkostoitua samalla ulkomaisten kollegojesi kanssa?

HPC-Europa3 rahoittaa tutkimusvierailuja kahdeksaan Euroopan maahan.

Sadoilta osallistujilta saadut arviot puhuvat puolestaan: ällistyttävät yli 99 prosenttia vierailijoista on ollut ohjelman kolmen ensimmäisen vuoden aikana joko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä tutkimusvierailuihin.

Vierailut voivat kohdistua yliopistoihin, tutkimuslaitoksiin tai yrityksiin. HPCE3 onkin erinomainen tapa laajentaa omaa kansainvälistä asiantuntijaverkostoa, opetella uutta menetelmää tai tutustua potentiaaliseen post-doc-paikkaan, työnhakijaan tai työnantajaan.

HPCE3 maksaa matkat ja majoituksen sekä tarjoaa laskentaresurssit ja käytön tuen kohdemaan laskentakeskuksesta. Rahoituksen yksityiskohdat vaihtelevat hieman maittain. Vierailun kesto on lähtökohtaisesti 3–13 viikkoa.

Kemia ja fysiikka ovat olleet tähän mennessä aktiivisimmat tieteenalat hakemaan ja saamaan rahoitusta.

HPCE3 rahoittaa kaikkia tieteenaloja, kunhan tutkimus tarvitsee laskentakapasiteettia, projekti on toteuttamiskelpoinen ja tiede mielekästä. Muista aloista aktiivisimpia ovat olleet tieto- ja viestintätekniikka (ICT) sekä insinööri-, bio- ja materiaalitieteet.

Hyväksymisprosentti vierailuille on ollut tähän asti korkea, peräti 79 % (668/842).

Karttakuva isompana täällä

Katso interaktiivisesta kartasta vierailuhistoria isäntien ja tutkijoiden kesken ja liity mukaan!

Tutkija, toimi näin!

Rahoitusta haetaan lomakkeella nettiportaalin kautta.

Ohjelmaan haku on auki koko ajan, ja hakemuksia käsitellään neljä kertaa vuodessa.

Huomioithan, että hakemusten käsittelyn vuoksi vierailu voi käytännössä alkaa vasta parin kuukauden päästä hakupäivästä.

Isäntälistasta voit selata jo ilmoittautuneita ryhmiä omaa vierailukohdettasi varten. Valikoima ei tietenkään rajoitu tähän, vaan voit myös itse pyytää kiinnostavaa ryhmää ilmoittautumaan mukaan.

Yhteistyön ei tarvitse olla uutta, vaan myös jo olemassa olevan yhteistyön syventäminen kuuluu rahoituksen piiriin.

Jos covid-19 aiheuttaa matkustusrajoituksia, voit muuttaa matkustusaikaasi joustavasti.

Vierailuisännäksi?

Jos oma aikataulusi ei salli matkustamista, voit ilmoittautua ohjelman verkkosivulla vierailuisännäksi ja kertoa, minkälainen yhteistyöprojekti sinua ja tutkimusryhmääsi kiinnostaa.

Suomessa ohjelmaa koordinoi CSC, joka tarjoaa HPCE3-tutkimusryhmien käyttöön suurteholaskennan ja datanhallinnan ympäristönsä.

CSC:n datakeskus Kajaanissa tarjoaa korkeatasoiset resurssit tutkimukseen.

Autamme mielellämme hakemusten laatimisessa ja annamme lisätietoja. Meillä on pitkä historia suomalaisen tutkimuksen ja korkeakoulujen ICT-infrastruktuuripalveluiden tuottajana. Tuemme tutkimuksen kansainvälistymistä ja menestymistä varmistamalla tutkijoille kilpailukykyiset välineet ja käytön tuen.

Lisätietoa ja yhteenvetoja toteutuneista vierailuista löydät täältä.

Tilaa tästä uutiskirjeemme

Tutustu toimintaamme ja seuraa meitä.

Kuvien oikeudet:

pääkuva: CSC, Sami Ilvonen
karttakuva: CSC, Johannes Nyman
konesali: Adobe Stock

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia