Uusi viljapohjainen vadelmatäytteinen vohvelipatukka on Fazerin ensimmäinen kaakaoton innovaatio, jota valmistetaan teollisessa mitassa. Kuva: Fazer.

Fazerin uusi viljapohjainen ”suklaapatukka” maistuu vadelmalta eikä kaipaa kaakaota

Fazer on lisännyt uuden kaakaottoman makeispatukan Taste the Future -tuotesarjaansa.

Kotimaista mallastettua ruista sisältävä uutuus on ensimmäinen kaakaoton innovaatio, jota valmistetaan teollisessa mitassa Fazerin Vantaan makeistehtaassa.

Sarjan aiemmat tuotteet on tehty käsityönä erilaisia pilottimyyntejä varten.

Taste the Future Raspberry Dream -vohvelipatukka tulee yleisesti saataville Suomen vähittäiskauppoihin jo kesäkuun aikana ja ruotsalaiskauppojen hyllyille heinäkuussa.

Uutuuspatukassa on kerroksittain vadelma- ja vaniljatäytettä ja viljapohjainen kuorrute. Tuote on vegaaninen ja palmuöljytön.

”Kurkistus tulevaisuuden makuihin”

”Kurkistamme nyt tulevaisuuden makuihin”, kuvailee Fazer Makeisten tuotekehitysjohtaja Heli Anttila.

”Kaakaon sijaan olemme käyttäneet tässä vohvelipatukassa kotimaista viljaa.”

Fazer on sitoutunut torjumaan ilmastonmuutosta, joka uhkaa kaakaon nykyisiä viljelyalueita. Samalla on tunnistettu tarve kartoittaa vaihtoehtoja vastuullisesti tuotetulle kaakaolle.

Suomalaisyhtiö on vaihtoehtoisten tuotantotapojen tutkimuksessa saanut lupaavia tuloksia soluviljellystä kaakaosta, mutta sitä päästään hyödyntämään vasta vuosien kuluttua.

Päivi Ikonen

Aiheesta aiemmin:

Paahdettua viljaa, vadelmia ja mantelia – Fazerin uudet makeislevyt eivät sisällä lainkaan kaakaota

Suklaata bioreaktorista – Fazer tutkii kaakaon soluviljelyä


 

Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
This field is hidden when viewing the form
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia