Fazer on lisännyt uuden kaakaottoman makeispatukan Taste the Future -tuotesarjaansa.
Kotimaista mallastettua ruista sisältävä uutuus on ensimmäinen kaakaoton innovaatio, jota valmistetaan teollisessa mitassa Fazerin Vantaan makeistehtaassa.
Sarjan aiemmat tuotteet on tehty käsityönä erilaisia pilottimyyntejä varten.
Taste the Future Raspberry Dream -vohvelipatukka tulee yleisesti saataville Suomen vähittäiskauppoihin jo kesäkuun aikana ja ruotsalaiskauppojen hyllyille heinäkuussa.
Uutuuspatukassa on kerroksittain vadelma- ja vaniljatäytettä ja viljapohjainen kuorrute. Tuote on vegaaninen ja palmuöljytön.
”Kurkistus tulevaisuuden makuihin”
”Kurkistamme nyt tulevaisuuden makuihin”, kuvailee Fazer Makeisten tuotekehitysjohtaja Heli Anttila.
”Kaakaon sijaan olemme käyttäneet tässä vohvelipatukassa kotimaista viljaa.”
Fazer on sitoutunut torjumaan ilmastonmuutosta, joka uhkaa kaakaon nykyisiä viljelyalueita. Samalla on tunnistettu tarve kartoittaa vaihtoehtoja vastuullisesti tuotetulle kaakaolle.
Suomalaisyhtiö on vaihtoehtoisten tuotantotapojen tutkimuksessa saanut lupaavia tuloksia soluviljellystä kaakaosta, mutta sitä päästään hyödyntämään vasta vuosien kuluttua.
Päivi Ikonen
Aiheesta aiemmin:
Paahdettua viljaa, vadelmia ja mantelia – Fazerin uudet makeislevyt eivät sisällä lainkaan kaakaota
Suklaata bioreaktorista – Fazer tutkii kaakaon soluviljelyä
Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!