Inkoon kelluva LNG-terminaali sai täydennystä – maakaasua kuljettava tankkeri toi täyden lastin

LNG-tuontilaivan Vivit Americasin kuljettama lasti siirrettiin Inkoon satamassa sijaitsevaan nesteytetyn maakaasun terminaaliin.

LNG eli nesteytetty maakaasu höyrystetään Exemplar-terminaalialuksessa ja syötetään sen jälkeen kaasuverkkoon teollisuuden, energiantuotannon ja kotitalouksien hyödynnettäväksi.

”Olemme hyvin tyytyväisiä laivakäyntiin ja Inkoon terminaalialueen toimijoiden yhteistyöhön operaatioiden aikana”, sanoo Gasgridin Floating LNG Terminal Finland Oy:n toimitusjohtaja Satu Mattila.

”Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin toimituksiin kevään aikana. Huhtikuun puolessavälissä avautuu myös mahdollisuus varata kapasiteettia jo seuraavalle kaasuvuodelle, joka alkaa 1.10.2023.”

Floating LNG Terminal Finland Oy on vuonna 2022 perustettu Gasgrid Finlandin tytäryhtiö, joka operoi kelluvan LNG-terminaalin toimintoja.

Inkoosta riittää kaasua myös Baltian tarpeisiin

Tammikuussa 2023 toimintansa aloittanut LNG-terminaali varmistaa kaasun saannin paitsi Suomeen myös Baltiaan. Nesteytetty maakaasu saapuu Inkooseen globaaleilta markkinoilta.

Exemplar-varastolaivan höyrystyskapasiteetti on yli 40 terawattituntia vuodessa. Suomen vuotuinen maakaasutarve on ollut noin 25 terawattituntia.

Gasgrid vuokrasi käyttöönsä kelluvan LNG-terminaalin sen jälkeen, kun kaasutoimitukset Venäjältä Suomeen päättyivät Ukrainan sodan myötä keväällä 2022. Vuokraaja on yhdysvaltalainen Excelerate Energy Inc. -yhtiö.

(Kuva Gasgrid Finland) Terminaalialus Exemplarin varastot ovat Vivit Americas -tankkerin vierailun jälkeen taas täynnä.

Aiheesta aiemmin:

Suomen ensimmäinen kelluva LNG-terminaali sai luvan Tukesilta

Suomen ensimmäinen kelluva LNG-terminaali Fortumin Inkoon satamaan


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro meille mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia